Kako spriječiti ugrize komaraca?

Kako spriječiti ugrize komaraca?

Kako spriječiti ugrize komaraca?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 03.08.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Piknici, roštilji i druga ljetna događanja su nešto čemu se veselimo svakog ljeta. Međutim, ta druženja na otvorenome mogu postati nelagodna zbog komaraca koji ponekad znaju biti stvarno iritantni.

Planirajte na vrijeme

Komarci su najaktivniji u sumrak i zoru, stoga bi bilo dobro da svoje aktivnosti na otvorenome organizirate u doba dana kada komarci nisu toliko aktivni.Ukoliko je moguće, organizirajte svoje aktivnosti na otvorenome u doba dana kada komarci nisu toliko aktivni, a najaktivniji su u sumrak i zoru.

Koristite ventilator

Pomoću ventilatora ćete uistinu lako držati komarce dalje od svog tijela. Postavite ga na mjesto da puše od vas i komarci neće moći doći do vaše kože. Ovo je odličan trik jer komarci nisu u stanju obraniti se od jačeg puhanja vjetra.

Mudro odaberite odjeću

Obucite odjeću svijetle boje koja je udobna. Također je najbolje da odjenete odjeću gušćeg tkanja kako biste spriječili prodiranje komarca kroz tkaninu, a jednaki učinak će imati i slojevito odijevanje.

Proizvodi za zaštitu

Većina proizvoda za zaštitu od komaraca sadrže DEET (Dietiltoluamid) koji štiti od uboda komaraca. No budite sigurni da ga pravilno primjenjujete jer u protivnome zaštita neće biti učinkovita i morat ćete ponavljati postupak. Kada je riječ o odabiru proizvoda, za odrasle uzmite onaj koji sadrži 30% DEET - a, a za djecu se posavjetujte s pedijatrom. Najvjerojatnije će vam preporučiti proizvod s 10% DEET - a.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti