Zaštitite kožu tijekom hladnih mjeseci

Zaštitite kožu tijekom hladnih mjeseci

Zaštitite kožu tijekom hladnih mjeseci
  • Objavljeno: Petak, 01.10.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Da biste spriječili sušenje kože i svrbež, posvetite posebnu pažnju vašoj koži tijekom hladnih mjeseci primjenom hidratantnih krema svaki dan.

Kada je u pitanju kupanje, treba izbjegavati vruću vodu. Kratak tuš ili blaga kupka ne nadražuju kožu. Dobro vrijeme za korištenje hidratantnih losiona  je neposredno nakon tuširanja. Oni koji imaju osjetljivu kožu trebaju odabrati hidratantni losion bez mirisa ili lanolina.

I premda je često pranje ruku potrebno kako bi se spriječilo širenje klica, sapun i voda također mogu isušiti kožu na rukama. Korištenje blagih sapuna i hidratantnih krema za ruke može spriječiti suhoću.

U slučaju da je zrak u prostoru suh zbog radijatora, postavite ovlaživače koji osvježavaju zrak, čine ga čišćim i sprječavaju stvaranje gljivica. Također se preporuča krema za sunčanje, koja je jednako važna kao i ljeti, ako ćete provoditi vrijeme na snijegu. Zvuči primamljivo riješiti se blijedog tena tako što ćete posjetiti solarij. Pretjerano izlaganje solariju oštećuje kožu te može doći do prijevremenog starenja kože, također se povećava rizik obolijevanja od raka kože. Umjesto toga, upotrijebite kremu za samotamnjenje  sa hidratantnim sastojcima jer neke kreme za samotamnjenje također mogu isušiti kožu.

Ukoliko imate svrbež ili napuknuće kože koje ne prolazi unatoč hidrataciji, svakako posjetite dermatologa koji će Vam predložiti liječenje.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti