Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Isprobajte najmoćnije prirodne antibiotike!

Isprobajte najmoćnije prirodne antibiotike!

Isprobajte najmoćnije prirodne antibiotike!
  • Objavljeno: Srijeda, 10.02.2016.
  • Broj pregleda: 3.465
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kada je riječ o obrani od infekcija, rad imunološkog sustava je najvažniji. Ako želite ojačati imunitet, svakako povećajte unos ovih namirnica koje imaju moćna antivirusna i antigljivična svojstva. Ove namirnice su odlične za prevenciju, liječenje i ublažavanje simptoma gripe i prehlade.

Jabučni ocat

Sadrži visok udio octene i jabučne kiseline, vitamina, minerala i aminokiselina. Također je dobar izvor pektina, vitamina A, B6, C, E, tiamina, likopena, niacina, pantotenske kiseline, riboflavina i beta karotena.

Saznajte zašto svaki dan trebate natašte piti napitak od meda i jabučnog octa!

Češnjak

Već tisućljećima se koristi za ublažavanje i liječenje niza bolesti. Glavni aktivni sastojak češnjaka je alicin i koji mu daje moćna antibiotska i antivirusna svojstva. Istraživanja su pokazala da uzimanjem suplemenata alicina u razdoblju od 12 tjedana možete smanjiti rizik od nastanka gripe za čak 64%.

Provjerite zašto trebate piti sok od češnjaka!

Đumbir

Đumbir ima moćna analgetska, sedativna, protuupalna i antibakterijska svojstva. Brojna istraživanja su pokazala da đumbir pomaže u prevenciji gripe i prehlade. Đumbir može smanjiti rizik od nastanka kancerogenih stanica, a odlično djeluje na rad probavnog sustava.

Isprobajte čaj od đumbira koji čisti jetru, otapa bubrežne kamence i uništava stanice raka!

Hren

Laboratorijska testiranja su pokazala da hren ima moćno antibiotsko djelovanje. Može pomoći u prevenciji i liječenju infekcije sinusa, mokraćnog mjehura i kožnih infekcija. U sastavu hrena pronalazimo visok udio sumpora koji dokazano djeluje kao antibiotik. Hren sudjeluje u eliminaciji parazita iz probavnog sustava. Stimulira rad imunološkog sustava i povećava razinu bijelih krvnih stanica u krvotoku.

Provjerite koji su simptomi prisutnosti parazita u tijelu!

Luk

Stoljećima se koristi za ublažavanje upale i liječenje raznih infekcija. Glavni aktivni sastojak luka, kvercetin, igra važnu ulogu u prevenciji kancerogenih stanica. Luk smanjuje razinu slobodnih radikala u tijelu, a fitokemikalije potiču apsorpciju vitamina C, što direktno utječe na rad imunološkog sustava i obranu od infekcija.

Saznajte zašto trebate spavati s lukom u čarapi!

Ljute papričice

Ljute papričice sadrže kapsaicin koji potiče cirkulaciju krvi. Mogu ublažiti simptome infekcija respiratornog sustava, olakšati iskašljavanje i potaknuti odčepljivanje sinusa. Ljute papričice su jako dobar izvor vitamina C. Sadrže više vitamina C od citrusnog voća.

Pročitajte kako ljute papričice mogu produljiti životni vijek.

Kurkuma

Ovaj začin ima odličan utjecaj na zdravlje cjelokupnog organizma. Kurkumin, glavni aktivni sastojak kurkume, ima moćna protuupalna i antioksidacijska svojstva. Istraživanja su pokazala da kurkuma može ublažiti simptome gripe i prehlade, smanjiti rizik od nastanka različitih vrsta raka i poboljšati rad svake tjelesne stanice.

Isprobajte eliksir od kurkume za zdravlje, ljepotu i dugovječnost!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije