Isprobajte najmoćnije prirodne antibiotike!

Isprobajte najmoćnije prirodne antibiotike!

Isprobajte najmoćnije prirodne antibiotike!
  • Objavljeno: Srijeda, 10.02.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kada je riječ o obrani od infekcija, rad imunološkog sustava je najvažniji. Ako želite ojačati imunitet, svakako povećajte unos ovih namirnica koje imaju moćna antivirusna i antigljivična svojstva. Ove namirnice su odlične za prevenciju, liječenje i ublažavanje simptoma gripe i prehlade.

Jabučni ocat

Sadrži visok udio octene i jabučne kiseline, vitamina, minerala i aminokiselina. Također je dobar izvor pektina, vitamina A, B6, C, E, tiamina, likopena, niacina, pantotenske kiseline, riboflavina i beta karotena.

Saznajte zašto svaki dan trebate natašte piti napitak od meda i jabučnog octa!

Češnjak

Već tisućljećima se koristi za ublažavanje i liječenje niza bolesti. Glavni aktivni sastojak češnjaka je alicin i koji mu daje moćna antibiotska i antivirusna svojstva. Istraživanja su pokazala da uzimanjem suplemenata alicina u razdoblju od 12 tjedana možete smanjiti rizik od nastanka gripe za čak 64%.

Provjerite zašto trebate piti sok od češnjaka!

Đumbir

Đumbir ima moćna analgetska, sedativna, protuupalna i antibakterijska svojstva. Brojna istraživanja su pokazala da đumbir pomaže u prevenciji gripe i prehlade. Đumbir može smanjiti rizik od nastanka kancerogenih stanica, a odlično djeluje na rad probavnog sustava.

Isprobajte čaj od đumbira koji čisti jetru, otapa bubrežne kamence i uništava stanice raka!

Hren

Laboratorijska testiranja su pokazala da hren ima moćno antibiotsko djelovanje. Može pomoći u prevenciji i liječenju infekcije sinusa, mokraćnog mjehura i kožnih infekcija. U sastavu hrena pronalazimo visok udio sumpora koji dokazano djeluje kao antibiotik. Hren sudjeluje u eliminaciji parazita iz probavnog sustava. Stimulira rad imunološkog sustava i povećava razinu bijelih krvnih stanica u krvotoku.

Provjerite koji su simptomi prisutnosti parazita u tijelu!

Luk

Stoljećima se koristi za ublažavanje upale i liječenje raznih infekcija. Glavni aktivni sastojak luka, kvercetin, igra važnu ulogu u prevenciji kancerogenih stanica. Luk smanjuje razinu slobodnih radikala u tijelu, a fitokemikalije potiču apsorpciju vitamina C, što direktno utječe na rad imunološkog sustava i obranu od infekcija.

Saznajte zašto trebate spavati s lukom u čarapi!

Ljute papričice

Ljute papričice sadrže kapsaicin koji potiče cirkulaciju krvi. Mogu ublažiti simptome infekcija respiratornog sustava, olakšati iskašljavanje i potaknuti odčepljivanje sinusa. Ljute papričice su jako dobar izvor vitamina C. Sadrže više vitamina C od citrusnog voća.

Pročitajte kako ljute papričice mogu produljiti životni vijek.

Kurkuma

Ovaj začin ima odličan utjecaj na zdravlje cjelokupnog organizma. Kurkumin, glavni aktivni sastojak kurkume, ima moćna protuupalna i antioksidacijska svojstva. Istraživanja su pokazala da kurkuma može ublažiti simptome gripe i prehlade, smanjiti rizik od nastanka različitih vrsta raka i poboljšati rad svake tjelesne stanice.

Isprobajte eliksir od kurkume za zdravlje, ljepotu i dugovječnost!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije