Kakva su djeca rođena tijekom jeseni?

Kakva su djeca rođena tijekom jeseni?

Kakva su djeca rođena tijekom jeseni?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 28.09.2015.
  • Broj pregleda: 809
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Majka i dijete

Vrijeme rođenja vaše bebe može utjecati na neke faktore kasnije u životu. Za to postoje znanstveni dokazi, ali to ne znači da im trebate slijepo vjerovati.

Naime, rast i razvoj vašeg djeteta uvelike ovisi o tome jeste li imali ikakvih komplikacija tijekom trudnoće i vašim životnim navikama tijekom trudnoće. Zapamtite da zdravlje vaše bebe u velikoj mjeri ovisi isključivo o vama i o tome kako ćete se brinuti o sebi tijekom trudnoće.

Provjerite prosječnu visinu i težinu djece.

Viša su

Jedno istraživanje je pokazalo da su djeca rođena tijekom kasnog ljeta ili jeseni u prosjeku nešto viša od djece rođene tijekom zime i proljeća.

Znanstvenici vjeruju da je za to zaslužno majčino izlaganje suncu tijekom ljeta, što pomaže u povećanju razine vitamina D u tijelu koji je jako važan za rast i razvoj kostiju.

Provjerite čudesne prednosti vitamina D.

Imaju zdravije kosti

To isto istraživanje je pokazalo da djeca rođena tijekom kasnog ljeta ili rane jeseni imaju veći postotak koštanog tkiva, u odnosu na djecu rođenu tijekom drugog vremenskog razdoblja.

Dokazano je da izlaganje suncu tijekom trudnoće može pomoći u smanjenju rizika od nastanka osteoporoze kasnije u životu djeteta.

Pročitajte zašto trebamo vitamin D.

Odlični su sportaši

Istraživanja su pokazala da djeca rođena tijekom jeseni trče čak 10% brže, skaču čak 12% više i da imaju čak 15% više tjelesne kondicije od djece rođene tijekom proljeća.

Znanstvenici opet vjeruju da je za to zaslužna izloženost vitaminu D. Ili je za to zaslužna činjenica da djeca rođena tijekom jeseni u školu polaze tek iduće godine i da su zbog toga u prednosti pred ostalom djecom.

Sklona su astmi

Istraživanja su pokazala da djeca rođena tijekom jeseni imaju za čak 30% veći rizik od nastanka astme, u odnosu na djecu rođenu tijekom nekog drugog godišnjeg doba.

Znanstvenici vjeruju da je za to kriva sezona gripe s kojom se bebe rođene tijekom jeseni suočavaju neposredno nakon rođenja. To oslabljuje imunitet i povećava rizik od nastanka autoimunih bolesti kasnije u životu.

Otkrijte 4 tajne jakog imuniteta!

Sklonija su alergijama na hranu

Znanstvenici iz Finske su ustanovili da djeca rođena tijekom listopada i studenog imaju veći rizik od nastanka alergija na neke namirnice, naročito na mlijeko i jaja.

Stručnjaci vjeruju da je za to zaslužna visoka razina polena tijekom proljeća, što može narušiti razvoj imuniteta fetusa. Također je za to zaslužna i sezona gripe koja nastupa neposredno nakon bebinog rođenja.

Obrazovanija su

Istraživanje znanstvenika iz Velike Britanije je pokazalo da su djeca, rođena tijekom srpnja i kolovoza među najmanje uspješnima u razredu, dok su djeca rođena tijekom listopada i studenog među najuspješnijima.

Znanstvenici vjeruju da je za to zaslužan kasniji polazak u školu, što im daje određene prednosti u odnosu na drugu djecu.

Najnovije

Najčitanije