Zdravi zubi od samog početka

Zdravi zubi od samog početka

Zdravi zubi od samog početka
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 16.03.2015.
  • Broj pregleda: 443
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Majka i dijete

Briga o zdravlju zuba i desni započinje već od samog rođenja. Prvi mjeseci djetetovog života nisu važni samo za rast i razvoj zdravih zuba. To su ključni trenuci osobnog razvoja djeteta. Za jednostavnije privikavanje djeteta na čišćenje zuba - stvaranje cjeloživotne navike - potrebno je da dijete čim prije shvati da treba čistiti i usta te da za taj zadatak, uporaba četkice za zube, nije neugodno i bolno iskustvo.

Visoka kvaliteta za siguran i miran san

Švicarska tvrtka Curaden International za proizvodnju svojih proizvoda koristi bogato stručno znanje švicarskih doktora dentalne medicine i vrlo stroga mjerila kvalitete. Razvoj svih proizvoda mora se temeljiti na tri glavne značajke: učinkovitost, atraumatičnost i prihvatljivost. Te kriterije moraju ispunjavati svi proizvodi namijenjeni odraslima, a pogotovo oni namijenjeni djeci.

Curaprox medicinske dude varalice

Prije nego izraste prvi zub, djetetu će najvjerojatnije utjehu pružiti duda varalica. Obična duda varalica prilikom djetetova cuclanja vrši pritisak na nepce tj. na unutarnji gornji dio usta. Taj pritisak je pojačan vakuumom koji nastaje prilikom cuclanja dude. Dugotrajna uporaba takve dude varalice može uzrokovati nepravilnosti u usnoj šupljini kao što su otvoren i krivi zagriz. Tvrtka Curaden je u suradnji s dr. dent. med., Herbertom Pickom, specijalistom ortodoncije, razvila Curaprox medicinske dude varalice, koje svojim posebnim oblikom štite od krivih zagriza i osiguravaju zdrav razvoj čeljusti. Njihov širi, tanki silikonski dio oblikovan je tako da ne stvara pritisak na nepce u ustima i ne utječe na širenje gornje čeljusti. Raspoložive su u dvije veličine, za bebe do 7 mjeseci i one malo starije, od 08. mjeseca pa na dalje.

Pobuđuje znatiželju i smiruje bol - CURAbaby prsten za žvakanje

Prije nego prvi mliječni zub izraste, na desnima tj. mjestu gdje zub pokušava izaći, pojavljuje se izbočina. Sluznica je na tom mjestu otečena i bolna, a dijete u to vrijeme izlaska zuba obilnije luči slinu, ima pojačanu potrebu za žvakanjem te vrlo često odbija hranu. Kako bi se ta neugoda izlaska prvog zuba smanjila na Klinici za oralnu higijenu na Sveučilištu u Bernu, u suradnji s tvrtkom CuradenSchweiz AG osmišljen je CURAbaby prsten za žvakanje. Zahvaljujući odlično osmišljenoj kombinaciji masirajuće zubne četkice i zvečke sa šarenim kuglicama, potiče vizualnu, akustičnu i oralnu znatiželju djeteta te je primjeren  za uporabu već od drugog mjeseca njegova života. CURAbaby prsten izrađen je od biološki kompatibilnog i sigurnog materijala, otpornog na slinu. Ovaj proizvod prepoznat je u svijetu te je dobitnik prestižne nagrade za istraživanje i razvoj.

Prva zubna četkica za potpuno bezbolno četkanje - CURAkid CK 4260 dječja četkica za zube

Kada se pojavi prvi zub, vrijeme je za prvu četkicu za zube. Dječja zubna četkica Curaprox CURAkid idealna je za nježne desni i male dječje zubiće od samog početka. Zahvaljujući iznimno mekanim CUREN® vlaknima, kojih ima preko 3.000, CURAkid četkica omogućit će učinkovito i bezbolno četkanje zuba. Silikonska obloga male glave na četkici, djetetu će omogućiti u potpunosti atraumatično iskustvo prvog četkanja, dok će neklizajuća silikonska obloga držača četkice osigurati lakše četkanje kako djetetu, tako i roditeljima čiji je nadzor i pomoć preporučljiv prilikom svakog četkanja malih zuba. Četkica Curaprox CURAkid razvijena je u suradnji s prof. dr. Adrianom Lussijem i dr. Nadiom Marinom Kellerhoff sa Sveučilišta u Bernu.

U školske klupe s zdravim osmijehom

Od polaska u školu, dječju zubnu četkicu CURAkid zamijenit će nova trendovska verzija - Curaprox CS SMART četkica. Ova zubna četkica znatno je manja - ali po svemu veća: razvijena za djecu iznad 5 godina, CS Smart izgleda baš poput četkice CS 5460 ultra soft. Svojim karakteristikama predstavlja pravu malu senzaciju: Curaprox CS Smart jedina je četkica s 7.600 ultrafinih CUREN® vlakana smještenih na maloj glavi četkice. Veliki broj vlakana rezultira iznimnom gustoćom i velikom površinom četkanja, s promjerom vlakana od samo 0.08 mm. Mala glava četkice omogućava iznimnu preciznost prilikom četkanja. Osmerokutni držač osigurava držanje četkice pod pravim kutom, a vlakna su toliko mekana i nježna, da školarac vrlo lako može zavoljeti njezinu mekoću i steći toliko potrebnu naviku održavanja svakodnevne oralne higijene.

Navika za cijeli život - od početka do kraja

Stvaranje cjeloživotne navike četkanja zuba zahtjevan je zadatak. On će biti mnogo jednostavniji, zabavniji i ugodniji ukoliko se navika četkanja pravilno razvija i provodi od djetetova najranijeg djetinjstva. Stoga je od velike važnosti da se provodi s kvalitetnim i učinkovitim alatima. Uporabom Curaprox dječje linije proizvoda roditelji mogu odahnuti, jer se na taj način neće oštetiti nježna tkiva u ustima njihovih mališana.

Najnovije

Najčitanije