Top 3 vježbe za zatezanje stražnjice koje možete raditi bilo gdje

Top 3 vježbe za zatezanje stražnjice koje možete raditi bilo gdje

Top 3 vježbe za zatezanje stražnjice koje možete raditi bilo gdje
  • Objavljeno: Utorak, 15.12.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Za sve one kojima dan traje kratko, a žele dovesti svoju liniju do savršenstva predstavljamo sjajne vježbe za zatezanje mišića gluteusa, dovoljno diskretne da ih možete raditi u bilo kojem trenutku…

1. Brazilka

Ovu vježbu možete raditi dok perete zube! U prosjeku provodimo šest minuta dnevno u pranju zuba – to je 42 minuta tjedno stezanja stražnjice, što je jednako trenu zatezanja stražnjice u teretani, a bez znoja! Stanite uspravno, sa stopalima razmaknutim u širini bokova, i blago savijte koljena. Držeći trbušne mišiće stegnute i leđa ravna (bez izvijanja), iskrivite bokove prema naprijed dok stišćete gluteuse. Dovršite pokret pomicanjem bokova unatrag i otpuštanjem gluteusa. Ponavljajte dok ne završite s pranjem.

2. Čelična stražnjica

Ovo je pokret koji vam dopušta da izolirate mišiće stražnjice tako da ih možete vježbati jedan za drugim. Možete ga izvoditi za radnim stolom, i to vrlo diskretno – niko ništa neće primijetiti! Sjednite na stolicu. Lijeva noga treba biti u normalnom položaju, sa stopalom ravno na zemlji. Desnu nogu prebacite preko lijeve, s desnim zglobom na lijevom koljenu. Zgrčite gluteus na desnoj strani, na strani noge koja je podignuta, na 30 sekundi. Ako osjetite da vam desna strana malo podrhtava, napravite 50 kontrakcija na istoj strani, a zatim 30 sekundi duboke statičke kontrakcije (tako nazivamo izometriju). Ponovite isto na drugoj strani.

3. Stalna zategnutost

Ovo je vježba za zatezanje stražnjice. Lako je, ali (kao i uvijek) krajnje djelotvorno. Jednostavno stežite gluteus dok čekate autobus, između stanica dok putujete na posao, na crvenom svjetlu, na poslovnim sastancima (da, dovoljno je diskretno!) i dok kuhate, perete auto ili slažete rublje. Zaista možete ovo raditi bilo kada, na bilo kojem mjestu – čak i dok čitate knjigu! Možete odabrati hoćete li ga zgrčiti 100 puta brzo ili polako; ili zadržati zgrčenog jednu cijelu minutu; ili prvo zgrčiti jednu, a zatim drugu stranu. Sami odaberite.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije