Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Google prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Tantum Verde pastile

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Tantum Verde pastile

Sastav

Jedna Tantum Verde pastila s okusom paprene metvice sadržava:

Djelatnu tvar: 3 mg benzidamin hidroklorida (što odgovara 2,68 mg benzidamina)

Pomoćne tvari: aspartam, izomalt, mentol, limunska kiselina, aroma limuna, aroma paprene metvice, boje kinolin žuta (E104) i indigotin (E 132).

Farmaceutski oblik i veličina pakovanja

Tantum Verde se nalazi na tržištu u obliku pastila.

Tantum Verde pastile s okusom mente: prozirna, zelena pastila, četvrtastog oblika s udubljenjem u sredini.

Svaka kutija Tantum Verde pastila sadrži 20 pastila.

Način i mjesto izdavanja

Izdaje se bez recepta, u ljekarnama.

Rok valjanost i čuvanje

Rok valjanosti naveden na pakovanju. Taj datum vrijedi za neotvoren proizvod, pravilno čuvan i skladišten.

Lijek ne koristite nakon isteka roka valjanosti koji je naveden na pakovanju. Tantum Verde pastile čuvati na temperaturi ispod 25°C, u originalnom pakovanju. Lijek čuvajte izvan dosega djece.

Što je Tantum Verde?

Tantum Verde je lijek koji se koristi za lokalnu primjenu u ustima. Učinkovit je u liječenju različitih procesa vezanih uz nadražaje usta i ždrijela.

Tantum Verde pokazuje i lokalno anestetsko djelovanje srednje jakosti.

Za što se koristi?

Tantum Verde se koristi za simptomatsko liječenje bolnih upalnih stanja i nadražaja u usnoj šupljini i ždrijelu (očituju se pečenjem, crvenilom, osjećajem natečenosti, problemima s gutanjem).

Ovo je lijek za samoliječenje, koji se može koristiti za liječenje lakših i prolaznih tegoba, koje su lako prepoznatljive i koje se mogu liječiti bez savjetovanja i pomoći liječnika. Može se nabaviti bez recepta, ali se mora pravilno primjenjivati, kako bi se osigurala najveća učinkovitost i smanjile nuspojave. Osnovne podatke i savjete dobit ćete od ljekarnika. U slučaju da se vaše tegobe nakon kratkotrajne primjene lijeka ne riješe, obratite se liječniku.

Način primjene

Kako bi se postigao maksimalni učinak i korist, preporučuje se polagano otapanje pastile u ustima.

Doziranje

Jedna pastila 3 puta dnevno.

Napomena: ne povećavajte navedenu dnevnu dozu bez savjetovanja s liječnikom.

Trajanje liječenja

Lijek uzimajte po potrebi, u bilo koje doba dana. Ne uzimajte lijek duže od sedam dana.

Ukoliko se tegobe ponovno pojave, ili ukoliko ste primijetili bilo kakve promjene s ranije opisanim karakteristikama, koje su se kod vas nedavno pojavile, obratite se liječniku.

Što učiniti ukoliko je lijek primijenjen u većoj dozi od propisane (predoziranje)?

Dosad nije primijećen i zabilježen niti jedan slučaj predoziranja formulacijom pastila.

U slučaju da do predoziranja ipak dođe, potrebno je isprazniti sadržaj želuca, izazivanjem povraćanja i ispiranjem želuca; također je potrebno osigurati odgovarajuću nadoknadu tekućine.

U slučaju gutanja/slučajnog uzimanja Tantum Verde pastila u dozi većoj od propisane, odmah potražite pomoć liječnika, ili se uputite u najbližu bolnicu. Sa sobom ponesite i ovu uputu o lijeku.

Što su bezreceptni lijekovi?

Lijekovi koji su dokazano sigurni za uporabu u samoliječenju, dakle za koje ne treba prethodna liječnička preporuka, mogu se u ljekarnama nabaviti bez recepta.

Izdavanje manjeg broja takvih lijekova dozvoljeno je i u drogerijama.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku priloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Sponzorski članci