Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Hirzutizam

Hirzutizam

Hirzutizam
  • Objavljeno: Petak, 07.08.2015.
  • Broj pregleda: 15.835
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kategorija: Hormoni

Što je hirzutizam?

Hirzutizam je stanje neželjenog rasta dlačica kod žena. Hirzutizam rezultira u prekomjernoj količini grubih i pigmentiranih dlačica na dijelovima tijela gdje obično muškarcima rastu dlačice, to jest na licu, prsima i leđima.

Količina dlačica koju imate je u velikoj mjeri određena genetikom. Hirzutizam može nastati zbog viška muških hormona androgena i prije svega testosterona. A moguć je i zbog etničke ili obiteljske crte.

Kombinacija samobrige i medicinske terapije osigurava učinkovit tretman za mnoge žene koje boluju od hirzutizma.

Sadržaj

Vezane teme

Komentari

Sponzorski članci

Napomena

Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu CentarZdravlja.

Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

Ako osjećate bol u prsima nazovite 194 odmah!