Američke krafne s glazurom
Ako volite krafne, svidjet će vam se i ova malo drukčija verzija!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 2 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Za krafne:
500 g brašna
65 g šećera
2.5 dcl toplog mlijeka
1 žlica suhog kvasca
2 velika jaja
85 grama maslaca (rastopljenog, ali blago rashlađenog)
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
malo muškatnog oraščića
1/2 čajne žličice soli
Ulje za prženje
Za glazuru:
120 g šećera u prahu
2 žlice vode
1-2 kapi boje za hranu
Čokoladne/šarene mrvice ili komadići lješnjaka za dekoraciju
Priprema:
- Miješajte mikserom mlijeko, kvasac i šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu. Pokrijte i ostavite da odstoji 5 minuta.
- Dodajte jaja, maslac, vaniliju, muškatni oraščić, sol i polovicu brašna i miksajte na maloj brzini 1 minutu. Dodajte preostalo brašno i miksajte na srednjoj brzini dok se tijesto ne sjedini i odvoji od stranica zdjele, oko 2 minute. Ako je potrebno, dodajte još brašna, žlicu po žlicu, dok se tijesto ne povuče sa stranica zdjele, ali pripazite da tijesto ostane ljepljivo.
- Nastavite s miksanjem još 2 minute ili jednako toliko mijesite tijesto rukom na lagano pobrašnjenoj površini.
- S malo ulja premažite zdjelu u koje ćete staviti tijesto, okrećući ga da se sa svih strana premaže uljem. Pokrijte zdjelu aluminijskom folijom, plastičnom folijom ili čistom kuhinjskom krpom. Ostavite tijesto da se diže u relativno toplom okruženju 1,5-2 sata ili dok se ne udvostruči.
- Kada je tijesto spremno, izbušite ga da pusti zrak. Izvadite tijesto iz zdjele i izvucite ga na lagano pobrašnjenu površinu. Ako je potrebno, ponovno udarite kako biste oslobodili još mjehurića zraka. Razvaljajte tijesto na debljinu 1-1.5 cm i izrežite ga na krugove.
- U dubokom loncu dobro zagrijte ulje. Smanjite vatru, te u ulje pažljivo stavljajte krafne. Kad donja strana porumeni krafne preokrenite, no pripazite da ih ne okrećete previše. Nakon što i druga strana porumeni krafne izvadite na papirnati ručnik. Dok se krafne hlade pripremite glazuru.
- Miksajte šećer u prahu, vodu i boju za hranu. Podesite konzistenciju glazure, dodavanjem male količine šećera ako je previše vodenasta ili dodavanjem vode ako izgleda pregusto.
- Prelijte krafne glazurom i pospite mrvicama ili lješnjakom dok je glazura još uvijek topla i tekuća.
- Ostavite krafne da se ohlade prije serviranja.
Vezani sadržaj:
Isprobajte recept za najmeške američke palačinke.
Pripremite čokoladni brownie kolač.
Zasladite se uz muffine s čokoladom i bobičastim voćem.
Izvor:
www.sallysbakingaddiction.com,
www.asubtlerevelry.com
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiKrafne s cimetom (Keto dijeta)45 min12345
-
DesertiKolač s malinama i zobenim pahuljicama1 h12345
-
DesertiKlasične oblatne prema bakinom receptu30 min12345
-
DesertiKolač od banane, oraha i čokolade1:20h12345
-
DesertiKokos kuglice bez bijelog šećera koje se ne peku15 min12345
Popularni recepti
-
Niskokalorična jelaSalata s kozicama15 min12345
-
Internacionalna jelaKlasični francuski quiche lorraine1:15h12345
-
Jela od mesaTacosi s mljevenim mesom, jajima i avokadom30 min12345
-
Internacionalna jelaQuiche s mahunama i slaninom1:30h12345
-
Jela od mesaRižoto s piletinom, mahunama, paprikom i kukuruzom40 min12345
-
Kruh i pecivaMirisna peciva u obliku bundeve2 h12345