Brzi kolač od maka i prosenog brašna

Brzi kolač od maka i prosenog brašna

Brzi kolač od maka i prosenog brašna
  • Objavljeno: Srijeda, 11.12.2019.
  • Broj pregleda: 422
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Jede ti se slatko a imaš malo vremena? Ma nema problema, tu je brzo, zdravo i ukusno rješenje.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Priprema:

  1. Jaja držati neko vrijeme na sobnoj temperaturi pa odvojiti bjelanjak od žumanjaka. Bjelanjke umutiti do čvrstog snijega i pred kraj dodati mrvicu himalajske soli.
  2. U drugoj zdjeli dobro umutiti žumanjke sa šećerom i postepeno dodavati ulje.
  3. Grožđice prethodno staviti u vodu s žličicom ruma kako bi omekšale i poprimile aromu.
  4. Drvenom žlicom umješati sve sastojke u smjesu sa žumanjcima, naizmjenično kako bi smjesa bila što pjenastija.
  5. Na kraju dodati nasjeckanu čokoladu i grožđice.
  6. Peći u srednjem plehu otprilike 20 min na 200 stupnjeva. Naravno u kolač može i više od 2 žlice ruma :-)
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti