Buhtlice s džemom
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 750 g višenamjenskog brašna
- 1 suhi kvasac
- 1/2 žličice soli
- 50 g šećera
- 480 ml mlakog mlijeka
- 4 jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 100 ml ulja
- kora od jedne naranče
- 1 šalica džema od bobičastog voća
- 50 g maslaca
- šećer u prahu za posipavanje
Priprema
Pomiješajte sve suhe sastojke. Dodajte mlako mlijeko, 3 jaja, ekstrakt vanilije, ulje i koricu naranče. Miješajte tijesto dok ne bude kompaktno. Dodajte još brašna po potrebi. Tijesto treba biti samo malo ljepljivo. Stavite tijesto u zdjelu i pustite da se diže na toplom mjestu oko jedan sat.
Razvaljajte tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj površini. Tijesto neka bude oko 1 cm debljine. Izrežite tijesto na kvadrate 7 cm x 7 cm.
Na svaki kvadratić stavite 1 žličicu džema. Pažljivo preklopite svaki kvadrat na pola i stisnite krajeve. Tijesto treba biti dovoljno ljepljivo da se drži zajedno. Stavite buhtlice na namašćen lim za pečenje.
Zagrijte pećnicu na 180°C. Premažite buhtlice s jajetom i ostavite da odstoje 20 minuta.
Pecite ih 25 do 30 minuta, dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Poslužite posute šećerom u prahu.
Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiKolač s malinama i zobenim pahuljicama1 h12345
-
DesertiKlasične oblatne prema bakinom receptu30 min12345
-
DesertiKolač od banane, oraha i čokolade1:20h12345
-
DesertiKokos kuglice bez bijelog šećera koje se ne peku15 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti