Što trebate znati o prevenciji bora?

Što trebate znati o prevenciji bora?

Što trebate znati o prevenciji bora?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 10.08.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Bore su zadnje o čemu želimo brinuti, stoga je važno poduzeti određene korake tijekom mladosti kako bi vaš ten kasnije bio što ljepši. Iznenadit ćete se kada shvatite da većinu ovih koraka uistinu nije teško uvrstiti u svakodnevni život.

Mažite se kremom

U danu nikada nemojte preskočiti nanošenje hidratantne kreme, naročito ako je vaša koža suha. Suha koža puno prije gubi elastičnost pa ju je potrebno pažljivije njegovati. Kremu nanosite navečer prije spavanja.

Izbjegavajte pretjerano pranje

Prečesto pranje lica uklanja prirodna ulja koja su koži potrebna da bi ostala meka i podatna.

Ne zaboravite antioksidante

Ti grozni slobodni radikali, s kojima se susrećemo svaki dan (zagađenje zraka, stres, UV zrake), zapravo mogu suzbijati djelovanje hidratantne kreme ili seruma. Potražite namirnice bogate vitaminom C i E koje će vašu kožu zaštititi iznutra.

Ne zaboravite na kremu za sunčanje

Ona će pomoći u prevenciji ozbiljne štete koja može nastati tijekom nezaštićenog izlaganja suncu, naročito raka kože. Kremu za sunčanje svakodnevno nanosite jer je ona savršena za borbu protiv bora. Svaki dan nanesite malo kreme za sunčanje prije nego što nanesete šminku.

Češće se smijte

Nemojte se previše brinuti i poradite na svom raspoloženju. Smijanje može uzrokovati nastanak bora, ali namrštenost ih uzrokuje puno više od smijeha.

Prestanite pušiti i piti pomoću slamke

Bore oko usana se najčešće javljaju kod osoba koje puše i učestalo piju pomoću slamke. Ponavljanje istih pokreta uzrokuje povećanje rizika od nastanka bora na tim dijelovima lica. Prestanak pušenja i prestanak korištenja slamke će vam pomoći da rizik od nastanka bora oko usana bude što manji.

Jedite više ribe

Riba, naročito ona masna, obiluje proteinima i zdravim masnim kiselinama za koje je dokazano da mogu potaknuti izgled i zdravlje kože.

Spavajte na leđima

Spavanje na boku ili trbuhu može uzrokovati nastanak bora na licu. Potrudite se da što dulje spavate na leđima jer tako vaša koža neće biti pod nikakvim pritiskom.

Pametno odaberite kreme

Koristite kreme koje sadrže alfa hidroksi kiselinu jer ona pomaže u uklanjanju odumrlih stanica kože i na taj način smanjuje vidljivost bora.

Prestanite škiljiti

Bilo da ste na suncu ili je vaš vid oslabljen, za škiljenje nemate izgovora. Škiljenje je najčešći uzročnik bora oko očiju. Kada je potrebno, nosite sunčane naočale. Ako je vaš vid oslabljen, obratite se liječniku.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije