Cheesecake sa čokoladom i višnjama

Vrijeme pripreme: 2 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 150g čokoladnih keksa
- 50g rastopljenog maslaca
- prstohvat soli
- 170g rastopljene tamne čokolade
- 500g krem sira
- 100g kiselog vrhnja
- 135g šećera
- 2 žličice gustina
- 3 jaja
- 2 žumanjka
- 3 žlice pekmeza od višanja
- oko 1 šalica višanja
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 20cm.
- U blenderu usitnite čokoladne kekse. Dodajte maslac i sol i sve dobro izmiješajte.
- Izmiksajte vrhnje i sir. Dodajte šećer i gustin, a zatim jaja. Umiješajte rastopljenu čokoladu i pekmez od višanja. Ostavite tijesto da odstoji oko 20 do 30 minuta.
- Smjesu s keksima rasporedite na dno kalupa i na nju stavite višnje. Ulijte tijesto i pecite 45 do 50 minuta. Poslužite ohlađeno.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladna bomba5 h12345
-
DesertiBrownies s višnjama50 min12345
-
DesertiBajadera15 min12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345