Cheesecake sa čokoladom i višnjama
Vrijeme pripreme: 2 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 150g čokoladnih keksa
- 50g rastopljenog maslaca
- prstohvat soli
- 170g rastopljene tamne čokolade
- 500g krem sira
- 100g kiselog vrhnja
- 135g šećera
- 2 žličice gustina
- 3 jaja
- 2 žumanjka
- 3 žlice pekmeza od višanja
- oko 1 šalica višanja
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 20cm.
- U blenderu usitnite čokoladne kekse. Dodajte maslac i sol i sve dobro izmiješajte.
- Izmiksajte vrhnje i sir. Dodajte šećer i gustin, a zatim jaja. Umiješajte rastopljenu čokoladu i pekmez od višanja. Ostavite tijesto da odstoji oko 20 do 30 minuta.
- Smjesu s keksima rasporedite na dno kalupa i na nju stavite višnje. Ulijte tijesto i pecite 45 do 50 minuta. Poslužite ohlađeno.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiKolač od banane, oraha i čokolade1:20h12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladne chia kocke35 min12345
-
DesertiČokoladni brownie kolač50 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti