Čokoladna rolada

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 3 velika jaja
- 80g smeđeg šećera
- 1 žličica vanilin šećera
- 1 žlica biljnog ulja
- 1 žlica mlijeka
- 60g višenamjenskog brašna
- 15g kakaa
- prstohvat soli
Krema
- 1 bjelanjak
- 60g šećera
- 1 žličica meda
- 60g omekšanog maslaca
- voda
Priprema rolade
Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje dimenzija 22cm x 33cm.
Stavite jaja, šećer i vanilin šećer u veliku zdjelu i miješajte mikserom oko 5 minuta. Ulje i mlijeko lagano umiješajte žlicom. Polako umiješajte brašno, kakao i sol. Pazite da ne ostanu grudice.
Ulijte smjesu u pripremljen lim za pečenje. Pecite 10 do 15 minuta.
Papir za pečenje pospite kakaom. Kada biskvit izvadite iz pećnice, odmah ga stavite na papir za pečenje. Zamotajte biskvit u roladu i stavite da se hladi.
Šećer, med i vodu kuhajte na laganoj vatri. Miješajte i kuhajte dok se šećer ne istopi.
Bjelanjak miksajte dok ne dobijete snijeg. Polako dodajte sirup od šećera i miksajte oko 5 do 10 minuta, dok se smjesa ne ohladi. Dodajte maslac i sve dobro izmiješajte.
Pažljivo odmotajte biskvit i preko njega razmažite kremu. Pospite kakaom, zamotajte i držite u hladnjaku do posluživanja.

Vezani recepti
-
-
DesertiKolač od zobenih pahuljica45 min12345
-
DesertiČokoladna bomba5 h12345
-
DesertiBrownies s višnjama50 min12345
-
DesertiKolač od sira i maslaca od kikirikija45 min12345
-
DesertiKolač od limuna i ricotta sira1:15h12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaZapečene punjene paprike s mljevenim mesom i sirom50 min12345
-
Jela od mesaMusaka od patlidžana1:30h12345
-
Deserti
-
DesertiKolač od zobenih pahuljica45 min12345
-
DesertiČokoladna bomba5 h12345
-
Vegetarijanska prehranaDomaći njoki od krumpira30 min12345