Čokoladne kocke
Čokoladne kocke prelivene čokoladnom glazurom!
Vrijeme pripreme: 1:30h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 200 g maslaca
- 120 g tamne čokolade
- 100 g šećera
- 100 g kakaa
- 200 g mascarponea
- 3 jaja
- 2 žličice vanilin šećera
- 120 g brašna
- prstohvat soli
- Glazura
- 200 g tamne čokolade
- 100 ml slatkog vrhnja
- 20 g maslaca
Priprema
Zagrijte pećnicu na 175°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje dimenzija 20x20cm.
Rastopite maslac. Dodajte nasjeckanu čokoladu i ostavite da odstoji 1 minutu. Zatim dobro promiješajte. Umiješajte kakao, šećer i sol.
U zasebnoj zdjeli miksajte mascarpone, jaja i vanilin šećer. Dodajte čokoladnu smjesu i dobro izmiješajte. Dodajte brašno i još jednom sve dobro izmiješajte.
Ulijte tijesto u pripremljen kalup za pečenje. Pecite oko 50 minuta. Pustite da se ohladi.
Nasjeckajte čokoladu. Slatko vrhnje kuhajte dok ne zavrije. Prelijte preko čokolade. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Zatim dodajte maslac i opet pomiješajte.
Kolač prelijte glazurom. Neka se ohladi u potpunosti prije rezanja.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladna mousse torta s trešnjama3 h12345
-
DesertiTorta od čokolade i naranče1:30h12345
-
DesertiCheesecake sa čokoladom i kavom2:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti