Čokoladne šnite
    - 1
 - 2
 - 3
 - 4
 - 5
 
Sastojci
Glazura
- 200g tamne čokolade
 - 2.5 šalice slatkog vrhnja
 
Biskvit
- 6 žutanjaka
 - 5 bjelanjaka
 - 2/3 šalice šećera
 - 1/2 žličice tartara
 - 3 žlice vruće vode
 - 2 žlice kakao praka
 - 5 žlica brašna
 - 2 žlice kukuruznog brašna
 
Preljev
- 6 žlica vode
 - 6 žlica šećera
 - 2 žlice likera od kave
 
Priprema
Čokoladu usitnite. Na pari prokuhajte slatko vrhnje, dodajte čokoladu i pustite da kuha 1 do 2 minute. Miješajte i kuhajte dok smjesa ne postane glatka i kompaktna. Pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi i stavite u hladnjak da odstoji preko noći.
Idući dan električnim mikserom smjesu izmiksajte. Počnite u najsporijem ritmu, zatim postepeno ubrzavajte. Kada smjesu izmiksate, vratite ju u hladnjak.
Zagrijte pećnicu na 190°C. Namastite lim za pečenje. Pomiješajte brašno i kukuruzni sirup i ostavite sa strane. Pomiješajte žutanjke i šećer i miksajte dok se smjesa ne udvostruči. U šalici pomiješajte kakao prah i vruću vodu. Neprestano miksajući postepeno dodavajte smjesu kakaa u smjesu s žumanjcima i miksajte dok smjesa ne postane kompaktna.
Pomiješajte bjelanjke i tartar i miksajte dok smjesa ne postane kompaktna. U smjesu sa žumanjcima u 3 navrata dodajte brašno, miješajte i pripazite da vam se smjesa ne smanji. U 3 navrata dodajte smjesu s bjelanjkom, također pazite da vam se smjesa sa žumanjcima ne smanji.
Pola smjese stavite na lim za pečenje. Pecite 8 do 9 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi. U lim za pečenje stavite drugu polovicu smjese. Također pecite 8 do 9 minuta, izvadite i pustite da se ohladi. Oba biskvita podijelite na 4 dijela.
U lonac pomiješajte vodu i šećer, kuhajte dok ne proključa. Uklonite s vatre, pusite da se ohladi pa umiješajte liker.
Na sredinu biskvita stavite glazuru. Stavite prvi biskvit na vrh. Izrežite 4 trake folije ili papira za pečenje, stavite ih na rubove torte. Koristeći se kistom premažite tortu sa sirupom. Opet stavite tanki sloj glazure i isto ponovite s ostalim slojevima torte. Izdvojite 1 šalicu glazure za ukras. Uklonite foliju, premažite zadnji sloj glazurom, stavite u hladnjak dok ne bude vrijeme za posluživanje.
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
 - 
                DesertiČokoladna bomba5 h12345
 - 
                DesertiPavlova torta od jagoda1:30h12345
 - 
                DesertiTorta od mrkve i sira50 min12345
 - 
                DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
 - 
                DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
 
Popularni recepti
- 
                Napitci
 - 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
 - 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
 - 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
 - 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
 - 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345