Domaća granola od lješnjakovog brašna i sjemenki

Domaća granola od lješnjakovog brašna i sjemenki

Domaća granola od lješnjakovog brašna i sjemenki
  • Objavljeno: Četvrtak, 15.11.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
“U doba kada svi paze na zdravlje i sve više žele uživati u zdravim namirnicama, dijelim s vama recept za granolu bez glutena. Priprema domaće granole je vrlo jednostavna, zašto se ne bi okušali i vi?” To vam poručuje Tamara, a mi se u potpunosti slažemo i čim objavimo recept se bacamo i sami na posao! Što čekate?
Izvor slike: Tamara Ivančić – Ave Dulcis
Vrijeme pripreme: 20 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 150 g Letifico bademovog brašna (ako koristite brašno drugog proizvođača, možda ćete trebati prilagoditi recept)
  • 100 g miješanih sjemenki (suncokret, bundeva, zlatni lan, sezam i chia)
  • 50 g badema
  • 1 bjelanjak
  • 2 žlice kokosovog ulja
  • 2 žlice agavinog sirupa
  • prstohvat soli

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C.
  2. U kuhinjski robot dodajte Letifico brašno, sjemenke i bademe zatim sve propulsirajte, (nemojte sve samljeti u brašno).
  3. Sad dodajte bjelanjak, sol, kokosovo ulje koje ste prethodno otopili i sirup.
  4. Zavrtite još par puta da dobijete grudice.
  5. Smjesu prebacite na pleh obložen masnim papirom i poravnajte, pecite na 180°, 15 minuta.
  6. Ohladite i spremite u staklenku te dobro zaklopite.

Zbog bjelanjka ovu granolu treba potrošiti u 7 dana, ali vjerujemo da vam to neće biti teško. Dobar tek!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti