Domaći džem od borovnica

Domaći džem koji ćete jesti sa užitkom.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 350g svježih ili smrznutih borovnica
- 350g šećera
- sok od 1 limuna
Priprema
Sterilizirajte dvije staklenke.
Kuhajte borovnice i sok od limuna na laganoj vatri dok borovnice ne puste sok. Dodajte šećer i miješajte dok se ne otopi.
Kuhajte džem 5 minuta. Stavite malo džema na tanjur i ostavite da odstoji 2 minute. Ako se formira kožica, džem je gotov.
Ulijte džem u staklenke, stavite poklopce i ostavite da se ohladi u potpunosti. Džem držite na hladnom mjestu do mjesec dana.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
DesertiDžem od malina i čokolade1 h12345
-
DesertiDžem od jagoda45 min12345
-
DesertiDžem od borovnica1 h12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
Deserti
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345