Kolač od kruške i kardamoma
 
    Čaroban kolač koji će vas ostaviti bez daha.
            
            
                
                    Vrijeme pripreme: 2 h
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 175g omekšanog maslaca
- 175g muscavado šećera
- 3 jaja
- 50g mljevenih badema
- 1 žličica svježe mljevenog kardamoma
- 175g višenamjenskog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 žlice espresso kave
- 3 zrele kruške, oguljene i izrezane na komade
- 4 zdrobljena amaretti keksa (keksi s bademima)
- 75g tamne čokolade
Priprema
Zagrijte pećnicu na 190°C. Namastite i pobrašnite kalup promjera 20cm.
 
 Umutite maslac i šećer. Dodajte jedno po jedno jaje. Dodajte bademe, kardamom, brašno, prašak za pecivo, kavu i 2/3 sjeckanih kruški. Sve dobro izmiješajte.
 
 Smjesu stavite u kalup za pečenje i poravnate žlicom. Preostale kruške i dvije trećine amaretti keksa rasporedite po kolaču i pecite 1 sat. 
 
 Pustite da se kolač u potpunosti ohladi. Izvadite kolač iz kalupa i stavite ga na pladanj za posluživanje. Preostale kekse raspršite po kolaču. Rastopite čokoladu i prelijte preko kolača.
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
     Provjerite
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
- 
                DesertiČokoladna bomba5 h12345
- 
                DesertiPavlova torta od jagoda1:30h12345
- 
                DesertiTorta od mrkve i sira50 min12345
- 
                DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
- 
                DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
Popularni recepti
- 
                Napitci
- 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
- 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
- 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
- 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
- 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
 
     
     
     
     
     
    