Kolač s orasima i glazurom od kave

Ako poželite poslužiti desert poslije kave ovo je savršen izbor!
Vrijeme pripreme: 1:30h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 70g oraha
- 125g maslaca
- 215g šećera
- 125ml mlijeka
- 2 žličice instant kave
- 300g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 3 žličice cimeta
- 2 jaja
-
Glazura od kave
- 1 žlica kipuće vode
- 2 žličice instant kave
- 150g šećera u prahu
Priprema
Zagrijte pećnicu na 160°C. Namastite lim za pečenje i na dno stavite papir za pečenje.
Orahe pecite u pećnici 5 minuta. Grubo nasjeckajte orahe.
Pomiješajte maslac, šećer, mlijeko i kuhajte 2 do 3 minute ili dok se maslac ne rastopi.
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, dodajte smjesu s maslacem, sjeckane orahe i jaja.
Ulijte smjesu u pripremljen lim za pečenje i pospite preostalim orasima. Pecite u pećnici 45 minuta, zatim izvadite iz kalupa da se ohladi.
Za glazuru, pomiješajte vodu i kavu. Šećeru u prahu postupno dodajte smjesu kave, miješajući dok ne dobijete glatku smjesu. Prelijte preko kolača i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
DesertiKolač od zobenih pahuljica45 min12345
-
DesertiČokoladna bomba5 h12345
-
DesertiBrownies s višnjama50 min12345
-
DesertiKolač od sira i maslaca od kikirikija45 min12345
-
DesertiKolač od limuna i ricotta sira1:15h12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345