Kruške iz pećnice s Cordyceps prahom i cimetom

Kruške iz pećnice s Cordyceps prahom i cimetom

Kruške iz pećnice s Cordyceps prahom i cimetom
  • Objavljeno: Utorak, 13.10.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Prah Cordyceps gljive i cimet čine ovaj desert iznimno ukusnim i zdravim.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 4 kruške 
  • 2 žličice cimeta 
  • 1 žličica Cordyceps praha 
  • 50 gr miješanih orašastih plodova prema izboru (badema, lješnjaka, indijskih oraščića...) 
  • 2 žlice meda 
  • šlag (po želji) 

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Kruške operite, prerežite po pola i izdubite u sredini. Orašaste plodove grubo sameljite ili nasjeckajte nožem.
  3. Pomiješajte mljevene orašaste plodove, cimet i prah Cordyceps gljive. Mješavinu ravnomjerno rasporedite u udubljene kruške. Svaku krušku zatim prelijte s malo meda.
  4. Kruške poredajte po limu za pečenje koji ste obložili masnim papirom. Pecite oko 35 minuta, odnosno dok kruške ne omekšaju.
  5. Prije posluživanja po želji ukrasite šlagom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti