Cimet rolice
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500ml toplog mlijeka
- 2 jaja
- 150g šećera
- 1 žličica kardamoma
- 1 žličica soli
- 900g višenamjenskog brašna
- 2 vrećice suhog kvasca
- 200g rastopljenog maslaca
- cimet
- šećer
- 1 jaje
Priprema peciva s cimetom
Zagrijte pećnicu na 225°C.
U toplo mlijeko dodajte 2 jaja, šećer, sol i kardamom dok se šećer ne otopi.
U zasebnoj zdjeli pomiješajte brašno i kvasac.
Žlicom stavljajte malo brašna i kvasca u smjesu s mlijekom. Kada smjesa počne nalikovati tijestu, mijesite ju rukama. Dodajte rastopljeni maslac i nastavite mijesiti tijesto dok ne postane mekano.
Pokrijte tijesto kuhinjskom krpom i ostavite ga na toplom mjestu dok se ne udvostruči, oko 1 sat.
Tijesto izmijesite na pobrašnjenoj površini i izrežite na tri dijela.
Razvaljajte prvi dio u oblik pravokutnika. Cijelu površinu premažite s malo rastopljenog margarina i pospite cimetom i šećerom.
Napravite roladu i izrežite komade debljine 3 cm. Stavite komade tijesta na papir za pečenje, okrenute sredinom prema gore. Premažite s umućenim jajetom i pospite sa šećerom. Ponovite postupak s ostatkom tijesta.
Pecite u 225°C 15 do 20 minuta ili dok peciva ne dobiju lijepu zlatno smeđu boju.
Vezani recepti
-
-
DesertiKroasani od Nutelle i banane2 h12345
-
DesertiFrancuski kroasani2 h12345
-
DesertiPeciva s brusnicama2 h12345
-
DesertiTopla peciva sa sušenim voćem2 h12345
-
DesertiPeciva punjena pekmezom2:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti