Kilogrami nakon četrdesete: Riješite se masnoće na trbuhu bez vježbanja uz ovih 6 savjeta

Kilogrami nakon četrdesete: Riješite se masnoće na trbuhu bez vježbanja uz ovih 6 savjeta

Kilogrami nakon četrdesete: Riješite se masnoće na trbuhu bez vježbanja uz ovih 6 savjeta
  • Objavljeno: Nedjelja, 12.02.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Gubitak kilograma i smanjenje masnih naslaga na trbuhu često se čini kao neostvariva bitka, posebno kada uđete u 40. godinu. Prema klinici Mayo, nakon menopauze žene mogu povećati količinu masnoće. Također, karakteristično je za te godine da se počinju razvijati i određeni zdravstveni problemi, s kojima je višak masnih naslaga često povezivan. Dobra vijest - donosimo vam čak 7 savjeta kako postići ono što vam se čini kao nemoguća misija, i ne brinite, nećemo vam reći da ustanete iz kreveta i obavite trening.

Uklonite alkohol

"Alkoholna pića bogata su kalorijama i čine vas gladnijima i žednijima dok smanjujete inhibicije, što ih čini dvosjeklim mačem kada je u pitanju gubitak masnoće na trbuhu. Naime, tijelo prepoznaje alkohol kao toksin i isključuje sagorijevanje masti kako bi ga metaboliziralo kao prioritet", rekle su nutricionistice Tammy Lakatos Shames i Lyssie Lakatos, poznatije kao Nutritioun Twins. Slatka alkoholna pića još su problematičnija jer imaju tendenciju nakupljanja još veće količine kalorija, a mozak ne kompenzira kalorije koje pijete, stoga zaključuje da ste sve te kalorije jednostavno pojeli.

Povećajte unos proteina

"Proteini pomažu u izgradnji mišića, čime ubrzavaju metabolizam. Također pomažu da se osjećate sito, a na taj način ćete regulirati koliko kalorija unosite. Osim toga, proteini povećavaju broj kalorija koje izgubite tijekom procesa probave", rekla je nutricionistica Lisa Young za Eat This, Not That.

Voda čini čuda

Stručnjak za mršavljenje Devin Alexander preporučuje da ostanete na vrhu svoje hidratacije, jer će to pomoći detoksikaciji vašeg kompletnog sustava. "Povećana hidratacija može pomoći u vašoj želji za mršavljenjem, a može vam pomoći i da ne osjećate glad. Muškarci bi trebali piti 12 čaša dnevno, a žene barem devet. To uključuje i hranu s visokim sadržajem vode, poput voća i povrća. Voda može biti korisna za mršavljenje jer nema kalorija te pomaže u sagorijevanju kalorija. Također je vrlo učinkovito ako slatka pića zamijenite vodom", rekla je dr. Young.

Odaberite obroke koji ne sadrže škrobne ugljikohidrate.

Nutrition twins objašnjavaju da su škrobni ugljikohidrati potpuno ispunjeni kalorijama. Dakle, kada ih izbacite iz svoje prehrane, izbacit ćete i značajan izvor kalorija, što će sigurno biti vidljivo na vašem trbuhu. Također, škrobni ugljikohidrati obično su obrađeni i rafinirani ugljikohidrati, čime su uklonjena vlakna koja su vam itekako potrebna za zdravu i uravnoteženu prehranu. Izbacivanjem škrobnih ugljikohidrata ogoljenih hranjivim tvarima, također smanjujete žudnju za šećerom koja dovodi do prejedanja.

Pronađite deserte bez šećera

Alexander predlaže da potražite recepte za zdravije deserte, kao što je čokoladni puding od grčkog jogurta, kakao praha i prstohvata morske soli. Nutrition twins preporučuju da se počastite kockicom tamne čokolade umjesto mliječne, a dobra alternativa je i smrznuto voće poput trešanja, grožđa i banana.

Pažljivo čitajte oznake na hrani

Čitanje oznaka na hrani može vam pomoći da uklonite skrivene šećere koje bi određeni prehrambeni proizvodi mogli sadržavati. Osim toga, Young naglašava važnost kontrole velličine porcije. Uživajte u većim porcijama voća i povrća, a u manjim porcijama ultra prerađene hrane poput peciva, kolača i rafiniranih ugljikohidrata. Nutrition twins slažu se da veličina porcija može igrati glavnu ulogu u debljanju. Dodaju: "Nijedna hrana sama po sebi ne uzrokuje debljanje, već samo doprinosi, pa je uvijek dobro imati na umu količinu kalorija. Na primjer, ako namjeravate jesti manje od 1800 kalorija dnevno, od čega desert iznosi 450 kalorija, što je gotovo četvrtina vašeg dnevnog jelovnika, vjerojatno ćete htjeti preispitati svoj izbor.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije