Macarons s kremom od čokolade

Popularni šareni kolačići koji će vas oduševiti.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 175g šećera u prahu
- 125g mljevenih bademi
- 3 velika bjelanjka
- 75g šećera
Za punjenje - 80g čokolade za kuhanje (70% kakaa)
- 80ml slatkog vrhnja
- 1 žličica maslaca
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 160°C.
- Miksajte bjelanjke s prstohvatom soli dok ne dobijete čvrst snijeg. Postupno dodajte šećer i jestivu boju. Možete smjesu podijeliti na nekoliko dijelova i dodati razne boje.
- Pola badema i šećera u prahu umiješajte u bjelanjak. Zatim dodajte drugu polovicu badem i šećera u prahu. Sve lagano miješajte. Znat ćete da je tijesto gotovo kada lagano iscuri sa žlice i postane dio smjese.
- Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Smjesom napunite štrcaljku. Istisnite kružiće promjera oko 3cm. Ostavite da odstoje na sobnoj temperaturi 10 do 15 minuta dok se ne formira kožica. Pecite 15 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohlade.
- U međuvremenu, napravite kremu za punjenje. Vrhnje za kuhanje prokuhajte i umiješajte maslac i čokoladu. Kada se čokolada otopi do kraja, dobro izmiješajte i ostavite da odstoji dok se ne zgusne.
- Kremom namažite kolačiće i spojite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
DesertiTorta od mrkve i sira50 min12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiKolač s malinama i zobenim pahuljicama1 h12345
-
DesertiKlasične oblatne prema bakinom receptu30 min12345
Popularni recepti
-
Vegetarijanska prehranaDinstani poriluk sa krumpirom30 min12345
-
Prilozi
-
Kruh i pecivaČokoladni kruh s bananom i jagodama1:20h12345
-
Vegetarijanska prehranaTijesto za pizzu od batata (bez glutena)45 min12345
-
Jela od mesaVarivo od graška s junetinom i krumpirom1:30h12345
-
SalateSalata od kelja i batata45 min12345