Mousse od breskve
Bogati okus sočnih breskvi u samo jednoj čaši bit će vam dovoljna doza slatkoga!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 10-ak breskvi/nektarina
- 2 dl soka od limuna, svježe iscijeđenog
- 3 dl vode
- 1 žlica želatine
- 70 g šećera ili prirodnog zaslađivača
- 250 ml šlaga
- par listova metvice
Priprema moussea od breskve
- Breskve ogulite, narežite na sitne komade i stavite u blender. Dodajte sok od limuna i miješajte dok ne dobijete gusti pire od voća. Ostavite u blenderu dok ne bude spremno za sljedeći korak.
- U manju posudu ulijte hladnu vodu, dodajte želatinu i miješajte dok se ne rastopi. Ostavite 4-5 minuta, zatim dodajte šećer i stavite na vatru. Kuhajte 1-2 minute, uz stalno miješanje, dok se šećer ne rastopi.
- Smjesu od želatine dodajte u pire od breskve i miješajte nekoliko minuta dok se sastojci ne sjedine. Prebacite u posudu i stavite u hladnjak na barem 2 sata dok se smjesa ne stisne.
- Za to vrijeme izmiješajte šlag i dodajte u ohlađenu smjesu od breskve. Dobro izmiješajte i prebacite u staklene posude. Ukrasite listovima metvice i komadićima breskve.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiMousse od limuna20 min12345
-
Deserti
-
DesertiSladoled od breskve15 min12345
-
DesertiMousse od čokolade i kave (Keto dijeta)20 min12345
-
DesertiEnergetske pločice sa suhim voćem i bademima35 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti