Osvježavajući sladoled od ribizla
Za pripremu ovog jednostavnog sladoleda, potrebno je odvojiti manje od pola sata!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500 g ribizla
- 100 g šećera
- 300 ml slatkog vrhnja
Priprema
- Skinite peteljke s ribizli i ostavite samo plodove.
- Isperite ribizle i posušite.
- Stavite ih u lonac i kuhajte dok se ne raspuknu.
- Ispasirajte skuhane ribizle i dodajte šećer.
- Promiješajte da se šećer otopi i pustite da se ohladi.
- Mlake, propasirane ribizle stavite u hladnjak.
- Izmiksajte slatko vrhnje u čvrsti šlag.
- Lagano umješajte ohlađeni sirup od ribizli i stavite u zamrzivač na najmanje 2 sata.
Jeste li znali?
Ribizle su pune vitamina C, potiču proizvodnju kolagena i podižu imunitet.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiZeleni sladoled s matcha prahom30 min12345
-
DesertiKlasični čokoladni sladoled1 h12345
-
DesertiLedeni frape od kave po receptu Marthe Stewart15 min12345
-
DesertiSladoled od mente i avokada15 min12345
-
DesertiSladoled od kokosa15 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti