Dugin poljubac - seks trend koji ili uzbuđuje ili užasava

Dugin poljubac - seks trend koji ili uzbuđuje ili užasava

Dugin poljubac - seks trend koji ili uzbuđuje ili užasava
  • Objavljeno: Nedjelja, 29.05.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Seks i veze

Izraz "dugin poljubac" vjerojatno će vas podsjetiti na trend u šminkanju ili možda novi ljetni koktel, ali odnosi se na nešto sasvim drugo i povezano je sa seksom. Dugin poljubac obično uključuje muškarca i ženu, iako postoje varijacije. Taj čin uključuje razmjenu tjelesnih tekućina - prvenstveno menstrualne krvi i sperme - između dvoje partnera, i to u ustima.

Dok će mnoge ljude odbiti pomisao da se menstrualna krv uključi u seks, Carolanne Marcantonio, certificirana seksualna terapeutkinja i suosnivačica Wise Sex Therapy Associates, kaže da radnje koje uključuju upravo to zapravo mogu zbližiti par. "Igranje krvlju povezuje ljude zbog povjerenja koje je potrebno da se upusti u takav čin", objašnjava ona.

Ali većina se upušta u poljupce duginih boja jednostavno zato što uživaju u isprobavanju novih stvari. "Svakako različita seksualna iskustva mogu biti zabavna i uzbudljiva, zbog čega postoji toliko mnogo varijacija seksa", kaže Staci Tanouye , dr. med., ginekologinja iz Jacksonvillea.

Važno je zapamtiti da izmjena tjelesnih tekućina nosi određene zdravstvene rizike, stoga ne zaboravite biti oprezni ako to ne radite s partnerom od povjerenja, dodaje Tanouye. "Ključ je da budemo sigurni i pametni u pogledu svojih izbora", kaže ona.

Što je zapravo poljubac u duginim bojama?

Dugin poljubac tradicionalno uključuje dvije osobe koje istovremeno daju i primaju oralni seks, dok jedna osoba ima mjesečnicu. "Cilj je zajedno postići vrhunac i poljubiti se nakon miješanja menstrualne krvi jednog partnera sa sjemenom drugog partnera u ustima tijekom poljupca", objašnjava Tanouye. Kombinacija krvi i sjemena je ono što stvara dugin poljubac, dodaje Marcantonio.

dugin poljubac

Kako dati dugin poljubac?

Za ovaj čin oba partnera trebaju istovremeno primati oralni seks, tako da možete započeti seks u položaju 69. Žena bi trebala imati menstruaciju u to vrijeme. Nakon što doživite orgazam, muškarac će imati krv u ustima, a žena spermu, nakon što njezin partner ejakulira. Oba partnera se tada mogu poljubiti, stvarajući poljubac duge.

Postoje neke varijacije poljupca u duginim bojama, ako u ovom činu sudjeluju homoseksualni parovi. Primjerice, u slučajevima kada obje partnerice imaju vaginu i obje imaju mjesečnicu, ili možda samo jedna ima mjesečnicu, a druga nema, ali ispušta vaginalni sekret koji se također može koristiti u poljupcu, objašnjava Tanouye.

Taj se čin može učiniti i ako se radi o dvojici muškaraca. "Tada partneri tijekom poljupca razmjenjuju spermu u ustima", kaže Tanouye.

Zašto parovi to rade?

Jednostavno rečeno - neki seksualni partneri uživaju u tome ili ih to napaljuje. "Neke ljude krv napaljuje ili im je fetiš", kaže Marcantonio. Također napominje da nekima to može ojačati vezu. Sličan koncept je kao da postanete 'krvna braća' s nekim gdje svaka osoba ubode prst, a zatim ih obje osobe spoje, dodaje Marcantonio. To je sasvim drugačiji čin, ali oba slučaja mogu biti dokaz povjerenja.

Je li upuštanje u dugine poljupce sigurno?

Kada je riječ o zdravstvenim rizicima povezanim s poljupcem u duginim bojama, Tanouye kaže da su oni slični rizicima prijenosa infekcije koji dolaze s bilo kojom vrstom nezaštićenog spolnog odnosa - tako da možete prenijeti HIV, hepatitis, gonoreju, herpes, sifilis i klamidiju. Sve se to može prenijeti tjelesnim tekućinama tijekom oralnog seksa i može se povećati s izlaganjem krvi, objašnjava Tanouye.

Zato je važno izmijeniti dugin poljubac samo s partnerom od povjerenja ili s nekim tko je nedavno bio podvrgnut testiranju na spolno prenosive bolesti. "Vjerojatno ne bi bila dobra ideja pokušati s nekim novim ili s nekim s kim još niste razgovarali o tim problemima", savjetuje Tanouye. Marcantonio također preporučuje da ne čistite zube koncem prije ovakve seksualne igre. "Ponekad nam desni krvare kada čistimo koncem. To može ostaviti ulazne točke za spolno prenosive infekcije“.

Važno je biti otvoren i iskren s partnerom, bilo da se radi o kraćoj ili dugoj vezi, kaže Marcantonio. "Ako poljubac u duginim bojama nakon ovih razgovora ima smisla, onda nastavite“. Sve dok vi i vaš partner pristanete i poduzmete odgovarajuće mjere opreza, savršeno je sigurno okusiti dugu.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije