Pita od ribizli
Ovo je prava voćna poslastica za velike i male!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 2 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Biskvit
- 180g glatkog brašna
- 120 g maslaca
- 60g šećera
- 1 jaje
- Punjenje
- 1.5 kg ribizli
- 1 žlica krušnih mrvica
- 5 bjelanjaka
- 180g šećera
- 50g mljevenih badema
- naribana korica od 1/2 limuna
Priprema
- Pomiješajte sastojke za biskvit.
- Smjesu mijesite rukama dok ne dobijete mekano tijesto.
- Zamotajte tijesto u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na 1 sat.
- Zagrijte pećnicu na 175°C.
- Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 27 cm.
- Razvaljajte tijesto i stavite ga u lim za pečenje.
- Razvaljajte dovoljno veliko tijesto da može prekriti dno i stranice lima za pečenje.
- Pospite krušnim mrvicama i stavite sa strane.
- Istucite bjelanjke u čvrst snijeg, a zatim dodajte šećer i još malo izmiješajte.
- Pažljivo umiješajte ribizle, mljevene bademe i limunovu koricu.
- Smjesu stavite na biskvit i pecite oko 45 minuta.
- Poslužite uz svježe voće.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiKolač od banane, oraha i čokolade1:20h12345
-
Deserti
-
Deserti
-
DesertiKolač od šljiva1:25h12345
-
DesertiKolač od trešanja i cimeta1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti