Rolada od čokolade

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
-
Tijesto
- 5 jaja
- 100 g tamne čokolade
- 30 g sladila eritritol
-
Nadjev
- 150 g kiselog vrhnja
- 150 g grčkog jogurta
- 20 g sladila eritritol/stevia
Priprema
Tijesto
Prvo pripremimo tijesto. Čokoladu otopimo na niskoj vatri i ohladimo ju. Odvojimo žutanjke i bjelanjke, pa od bjelanjaka napravimo čvrsti snijeg. Žutanjke pjenasto umutimo sa sladilom i dodamo im otopljenu čokoladu. Na kraju polako umiješamo i bjelanjke. Masu ulijemo u veliki pleh obložen papirom za pečenje i pečemo približno 10 minuta na 200 stupnjeva. Kad je tijesto pečeno, na njega položimo mokru krpu i zajedno s papirom za pečenje ga zavijemo u roladu. Pustimo da se ohladi.
Nadjev
Dok se tijesto peče, pripremimo nadjev. Kiselo vrhnje i grčki jogurt dobro izmiješamo sa sladilom. Kad je tijesto ohlađeno, pažljivo ga izravnamo, maknemo krpu i premažemo nadjevom. Roladu ponovno zamotamo, ohladimo u frižideru i poslužimo.

Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladna bomba5 h12345
-
DesertiBrownies s višnjama50 min12345
-
DesertiBajadera15 min12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345