Zaljubljeni kolač od sira
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Kora
- 90 g otopljenog maslaca
- 140 g mljevenih keksa
- 1 žlica šećera
- Punjenje
- 900g krem sira (Philadelphia)
- 250g šećera
- 3 žlice brašna
- 1 vanilin šećer
- naribana korica 1 limuna
- sok od 1 limuna
- 3 velika jaja, plus 1 žumanjak
- 284ml kiselog vrhnja
- Glazura
- 1/2 šalice džema od jagoda
- 1šalica šećera u prahu
- 4 žlice mlijeka
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Za koru, rastopite maslac na srednje jakoj vatri. Umiješajte mrvice keksa i šećer tako da se smjesa ravnomjerno navlaži. Pritisnite smjesu na dno lima za pečenje i na rubove. Pecite 10 minuta.
Za punjenje, povećajte temperaturu pećnice na 200°C. Sir miksajte oko 2 minute ili dok ne postane kremast. Postupno dodajte šećer, zatim brašno i prstohvat soli i dobro izmiješajte.
Nastavite miješati i dodajte vaniliju, koricu limuna i sok. Umutite jaja i žumance, jedno po jedno, i miješajte. Umiješajte kiselo vrhnje dok smjesa ne postane glatka.
Smjesu sipajte u lim za pečenje s korom. Pecite 10 minuta. Smanjite temperaturu pećnice na 110°C i pecite 25 minuta. Ako lagano zatresete kalup smjesa za punjenje se također mora zatresti. Isključite pećnicu i otvorite. Neka se kolač hladi u pećnici 2 sata.Promiješajte šećer u prahu i mlijeko. Kada dobijete gustu bijelu glazuru umiješajte džem i miješajte dok ne dobijete glatku kremu.
Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladni cheesecake1:30h12345
-
DesertiCheesecake sa čokoladom i kavom2:30h12345
-
Deserti
-
DesertiTorta od sira i banana50 min12345
-
DesertiDida Boža brie torta12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti