Zaljubljeni kolač od sira

Zaljubljeni kolač od sira

Zaljubljeni kolač od sira
  • Objavljeno: Utorak, 12.02.2013.
  • Broj pregleda: 4.576
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ako ste doboljno vješti, možete od glazure napraviti srca.
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Kora

  • 90 g otopljenog maslaca
  • 140 g mljevenih keksa
  • 1 žlica šećera
  • Punjenje
  • 900g krem sira (Philadelphia)
  • 250g šećera
  • 3 žlice brašna
  • 1 vanilin šećer
  • naribana korica 1 limuna
  • sok od 1 limuna
  • 3 velika jaja, plus 1 žumanjak
  • 284ml kiselog vrhnja
  • Glazura
    • 1/2 šalice džema od jagoda
    • 1šalica šećera u prahu
    • 4 žlice mlijeka

    Priprema

    Zagrijte pećnicu na 180°C. Za koru, rastopite maslac na srednje jakoj vatri. Umiješajte mrvice keksa i šećer tako da se smjesa ravnomjerno navlaži. Pritisnite smjesu na dno lima za pečenje i na rubove. Pecite 10 minuta.

    Za punjenje, povećajte temperaturu pećnice na 200°C. Sir miksajte oko 2 minute ili dok ne postane kremast. Postupno dodajte šećer, zatim brašno i prstohvat soli i dobro izmiješajte.
     
    Nastavite miješati i dodajte vaniliju, koricu limuna i sok. Umutite jaja i žumance, jedno po jedno, i miješajte. Umiješajte kiselo vrhnje dok smjesa ne postane glatka.

    Smjesu sipajte u lim za pečenje s korom. Pecite 10 minuta. Smanjite temperaturu pećnice na 110°C i pecite 25 minuta. Ako lagano zatresete kalup smjesa za punjenje se također mora zatresti. Isključite pećnicu i otvorite. Neka se kolač hladi u pećnici 2 sata.

    Promiješajte šećer u prahu i mlijeko. Kada dobijete gustu bijelu glazuru umiješajte džem i miješajte dok ne dobijete glatku kremu.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti