Schwarzwald torta

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
-
Biskvit
- 6 jaja
- 100 g šećera u prahu
- 1 vrećica vanilin šećera
- 4 žlice kakaa
- 100 g brašna
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 50 g mljevenih oraha
- 1 žlica ruma
- 1 žličica cimeta
-
Nadjev
- 1 staklenka kompota od višanja bez koštica
- 2 dl soka iz kompota
- 1 žlica gustina
- 2 žlice likera od višnje
- 3 žlice šećera
-
Krema
- 7,5 dl vrhnja za šlag
- čokoladne mrvice
Priprema
Biskvit
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Istucite bjelanjke, dodajte šećer, vanilin šećer i žumanjke. Dodajte kakao, cimet, brašno i prašak za pecivo. Dobro izmiksajte i dodajte orahe i rum.
Tijesto stavite u nauljen i pobrašnjen lim za pečenje. Pecite oko 40 minuta.
Nadjev
U malo soka od kompota razmutite gustin. U ostatak soka stavite šećer i liker od višnje i pustite da prokuha. Miješajte dok se šećer ne rastopi. Dodajte sok s gustinom i miješajte dok se smjesa ne zgusne.
Kad se smjesa malo ohladi u nju umiješajte višnje.
Vrhnje istucite u čvrsti šlag. Ohlađen biskvit izrežite na 3 dijela. Ako je ostalo viška soka od kompota njime malo namočite biskvit. Prvi dio biskvita premažite šlagom i stavite pola nadjeva od višanja. Stavite drugi dio biskvita i ponovite postupak. Treći dio biskvita i cijelu tortu premažite šlagom. Pospite čokoladnim mrvicama.

Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladna bomba5 h12345
-
DesertiPavlova torta od jagoda1:30h12345
-
DesertiTorta od mrkve i sira50 min12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345