Slojevita čokoladna torta

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 3 žumanjka
- 20g šećera u prahu
- 1 žličica vanilin šećera
- 70ml toplog mlijeka
- 25g kakaa
- 50 ml biljnog ulja
- 85g brašna
- 1 1/2 žličica praška za pecivo
- 1/3 žličice sode bikarbone
- 4 bjelanjka
- 55g šećera u prahu
Čokoladna glazura
Priprema
Zagrijte pećnicu na 170°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 20 cm.
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Stavite na stranu.
Umiješajte kakao u toplo mlijeko. Miješajte sa žlicom dok nestanu grudice i dodajte biljno ulje.
Miksajte žumanjke, vanilin šećer i šećer u prahu. Postupno dodajte mokre sastojke. Umiješajte brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.
Bjelanjke miksajte dok ne dobijete čvrst snijeg i dodajte šećer. Polako dodajte bjelanjke u tijesto i miješajte cijelo vrijeme.
Tijesto stavite u kalup za pečenje. Pecite 40 do 45 minuta.
Kada se torta ohladi, prerežite ju u tri sloja.
Kada slatko vrhnje prokuha, uklonite ga s vatre i dodajte nasjeckanu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne otopi. Ostavite da se glazura ohladi na sobnu temperaturu.
Prvi sloj torte premažite s 1/4 glazure. Stavite drugi sloj torte i ponovite postupak s ostalim slojevima. Ostatkom glazure premažite cijelu tortu.
Tortu do posluživanja držite u hladnjaku.

Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladna bomba5 h12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiČokoladna mousse torta s trešnjama3 h12345
-
DesertiTorta od čokolade i naranče1:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345