Torta Caprese
 
    Savršena čokoladna poslastica bez glutena.
            
            
                
                    Vrijeme pripreme: 1:30h
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 210g mljevenih badema
- 180g naribane tamne čokolade
- 4 jaja
- 220g šećera
- 220g rastopljenog maslaca
- 1 ½ vanilin šećer
- kakao za posipavanje
Priprema
Zagrijte pećnicu na 170°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 24cm.
 
 Pomiješajte mljevene bademe i naribanu čokoladu, i stavite na stranu.
 
 Žumanjke i šećer miksajte oko 4 minute dok smjesa ne postane gusta. Sada lagano umiješajte maslac i vanilin šećer. Dodajte bademe i čokoladu, i sve dobro izmiješajte.
 
 U zasebnu zdjelu, umutite bjelanjke s prstohvatom soli. Polako dodajte bjelanjke u smjesu s čokoladom. Ulijte smjesu u kalup za pečenje.
Pecite 50 minuta. Prije posluživanja tortu pospite kakaom.
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
     Provjerite
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
- 
                DesertiČokoladna bomba5 h12345
- 
                DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
- 
                DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
- 
                DesertiČokoladna mousse torta s trešnjama3 h12345
- 
                DesertiTorta od čokolade i naranče1:30h12345
Popularni recepti
- 
                Napitci
- 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
- 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
- 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
- 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
- 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
 
     
     
     
     
     
    