Torta Caprese

Savršena čokoladna poslastica bez glutena.
Vrijeme pripreme: 1:30h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 210g mljevenih badema
- 180g naribane tamne čokolade
- 4 jaja
- 220g šećera
- 220g rastopljenog maslaca
- 1 ½ vanilin šećer
- kakao za posipavanje
Priprema
Zagrijte pećnicu na 170°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 24cm.
Pomiješajte mljevene bademe i naribanu čokoladu, i stavite na stranu.
Žumanjke i šećer miksajte oko 4 minute dok smjesa ne postane gusta. Sada lagano umiješajte maslac i vanilin šećer. Dodajte bademe i čokoladu, i sve dobro izmiješajte.
U zasebnu zdjelu, umutite bjelanjke s prstohvatom soli. Polako dodajte bjelanjke u smjesu s čokoladom. Ulijte smjesu u kalup za pečenje.
Pecite 50 minuta. Prije posluživanja tortu pospite kakaom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiČokoladna mousse torta s trešnjama3 h12345
-
DesertiTorta od čokolade i naranče1:30h12345
-
DesertiCheesecake sa čokoladom i kavom2:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiBrownie s tikvicama45 min12345
-
Jela od mesaTortilje sa šunkom i sirom10 min12345
-
Jela od mesaSvinjski medaljoni u umaku od senfa30 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s kobasicama i vrhnjem30 min12345
-
DesertiTart s malinama i kremom od pistacija1 h12345
-
Jela bez glutena