Torta s glazurom od tamne čokolade
    Sočno i čokoladno zadovoljstvo!
            
            
                
                    Vrijeme pripreme: 45 min
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
 - 2
 - 3
 - 4
 - 5
 
Energetska vrijednost: 545 kcal / 2.280,28 kJ
                
            
                
                
                
                Sastojci
- 200g šećera
 - 200g omekšanog maslaca
 - 4 jaja
 - 200g višenamjenskog brašna
 - 1 prašak za pecivo
 - 2 žlice mlijeka
 - 
	
Glazura
 - 200ml slatkog vrhnja
 - 50g maslaca
 - 3 žlice meda
 - 200g tamne čokolade (70% kakaa)
 
Priprema
Zagrijte pećnicu na 190°C. Namastite i pobrašnite dva kalupa za pečenje promjera 20 cm.
Izmiješajte sve sastojke za tijesto. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Podijelite u kalupe i pecite oko 20 minuta.
Za glazuru, zagrijte vrhnje dok ne počne kuhati. Uklonite s topline i dodajte maslac, med i čokoladu. Ostavite da se rastopi.
Jedan biskvit premažite glazurom i na njega stavite drugi. Cijelu tortu premažite glazurom.
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
    
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
 - 
                DesertiČokoladna bomba5 h12345
 - 
                DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
 - 
                DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
 - 
                DesertiČokoladna mousse torta s trešnjama3 h12345
 - 
                DesertiTorta od čokolade i naranče1:30h12345
 
Popularni recepti
- 
                Napitci
 - 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
 - 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
 - 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
 - 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
 - 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345