Torta s glazurom od tamne čokolade

Sočno i čokoladno zadovoljstvo!
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 545 kcal / 2.280,28 kJ
Sastojci
- 200g šećera
- 200g omekšanog maslaca
- 4 jaja
- 200g višenamjenskog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 žlice mlijeka
-
Glazura
- 200ml slatkog vrhnja
- 50g maslaca
- 3 žlice meda
- 200g tamne čokolade (70% kakaa)
Priprema
Zagrijte pećnicu na 190°C. Namastite i pobrašnite dva kalupa za pečenje promjera 20 cm.
Izmiješajte sve sastojke za tijesto. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Podijelite u kalupe i pecite oko 20 minuta.
Za glazuru, zagrijte vrhnje dok ne počne kuhati. Uklonite s topline i dodajte maslac, med i čokoladu. Ostavite da se rastopi.
Jedan biskvit premažite glazurom i na njega stavite drugi. Cijelu tortu premažite glazurom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladna bomba5 h12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiČokoladna mousse torta s trešnjama3 h12345
-
DesertiTorta od čokolade i naranče1:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345