Torta s limunom

Torta s limunom

Torta s limunom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Zdrav i osvježavajući desert
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • Tijesto

  • 1i ½ jušna žlica agavinog sirupa
  • 4 jušne žlice biomargarina
  • ¼ šalice brašna tip 850
  • ¾ šalice sitnihzobenih pahuljica
  • 4 jušne žlice mljevenih badema
  • prstohvatsoli
  • ½ čajne žlice praha vanilije
  • Nadjev

  • 700 g tofua (tvrdog)
  • sok i naribana korica 2limuna
  • sok i naribana korica 2 naranče
  • 2/3šalice agavinog sirupa
  • 1/3 šalice suncokretovog ulja (hladno prešano za prženje)
  • 1 čajnažlica vanilije u prahu
  • prstohvat soli
  • 3 jušnežlice aru praha
  • listići badema za ukras

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C.
  2. Za biskvit izmiksajte agavin sirup i margarin.
  3. Pomiješajte sa svim drugim sastojcima za tijesto i stavite na nauljeni kalup za tortu (promjera 20 cm).
  4. Izmiksajte sve sastojke za nadjev u glatku smjesu pa rasporedite na tijesto.
  5. Pecite 30 minuta da lagano potamni.
  6. Pet minuta prije kraja pečenja pospite listićima badema.
  7. Ostavite da se ohladi pa poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti