Ukusni kolač od borovnice bez dodatnog šećera

Ukusni kolač od borovnice bez dodatnog šećera

Ukusni kolač od borovnice bez dodatnog šećera
  • Objavljeno: Utorak, 15.05.2018.
  • Broj pregleda: 771
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ovaj lagani recept s kontroliranom količinom šećera omogućuje bogat voćni okus s malo kalorija!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 35 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Kora

 

  • 230 g višenamjenskog brašna
  • 200 g šećera ili umjetnog zaslađivača
  • 3 žlice kukuruznog škroba
  • ½ žličice soli
  • 2 dl kanola ulja
  • 30 g maslaca

 

Nadjev

 

  • 500 g borovnica
  • 1 dl vode
  • 2 dl svježeg soka od limuna ili limete
  • 2 jaja
  • 200 g umjetnog zaslađivača
  • 3 žlice kukuruznog škroba
  • prstohvat soli

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. U posudi izmiješajte brašno, šećer, škrob i sol, zatim dodajte ulje i maslac. Rukama formirajte koru koja će imati malo grudica i pritisnite ju u nauljeni kalup za pečenje. Pecite 15-20 minuta dok ne porumeni.
  2. Za to vrijeme pripremite nadjev tako da u loncu najprije pomiješate borovnice s vodom i kuhate 5-6- minuta, dok voće ne omekša i gotovo se raspada. Kroz cjediljku ili sito procijedite borovnice dok ne izađe sva tekućina.
  3. Odvojite 3-4 dl tekućine. U posudi izmiješajte sok limuna ili limete, šećer škrob, sol i jaja. Dodajte tekućinu od borovnice i dobro izmiješate dok se sastojci ne sjedine.
  4. Nadjev izlijte u malo rashlađenu koru i pecite još 15-20 minuta. Ohladite na sobnoj temperaturi barem pola sata, narežite na kockice i ukrasite po želji.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti