Voćni tiramisu u staklenkama
Ovaj lagani recept za tiramisu u staklenkama odlično izgleda, a osvježavajući okus voća izvrsno paše u vrućim ljetnim danima!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 350 g borovnica, jagoda ili drugog bobičastog voća
- 4 žlice šećera ili prirodnog zaslađivača
- 2 žlice likera od naranče ili ekstrakta naranče (ili neki drugi citrus)
- 240 g šlaga
- 100 g mascarpone sira
- 1 žlica ruma
- 12 komada piškota
- 10-ak listova svježe metvice (po želji)
- 200 g bobičastog voća za dekoraciju (po želji)
Priprema
- U blenderu izmiješajte borovnice (ili drugo voće), 2 žlice šećera i liker, odnosno ekstrakt dok ne dobijete gustu smjesu.
- Električnim mikserom izmiješajte šlag i 2 žlice šećera. Zatim malo po malo dodajte mascarpone i na kraju dodajte rum. Miješajte dok ne dobijete čvrstu smjesu.
- U staklenu posudu stavite 1-2 žlice voćne smjese, dodajte razlomljene ili smrvljene piškote, stavite 1-2 žlice šlaga i ponovno piškote. Ukrasite po želji i rashladite prije posluživanja.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladni cheesecake1:30h12345
-
DesertiCheesecake sa čokoladom i kavom2:30h12345
-
Deserti
-
Deserti
-
DesertiKremasti slatki umak10 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti