Voćni tiramisu u staklenkama

Voćni tiramisu u staklenkama

Voćni tiramisu u staklenkama
  • Objavljeno: Utorak, 14.08.2018.
  • Broj pregleda: 1.533
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ovaj lagani recept za tiramisu u staklenkama odlično izgleda, a osvježavajući okus voća izvrsno paše u vrućim ljetnim danima!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 350 g borovnica, jagoda ili drugog bobičastog voća
  • 4 žlice šećera ili prirodnog zaslađivača
  • 2 žlice likera od naranče ili ekstrakta naranče (ili neki drugi citrus)
  • 240 g šlaga
  • 100 g mascarpone sira
  • 1 žlica ruma
  • 12 komada piškota
  • 10-ak listova svježe metvice (po želji)
  • 200 g bobičastog voća za dekoraciju (po želji)

Priprema

  1. U blenderu izmiješajte borovnice (ili drugo voće), 2 žlice šećera i liker, odnosno ekstrakt dok ne dobijete gustu smjesu.
  2. Električnim mikserom izmiješajte šlag i 2 žlice šećera. Zatim malo po malo dodajte mascarpone i na kraju dodajte rum. Miješajte dok ne dobijete čvrstu smjesu.
  3. U staklenu posudu stavite 1-2 žlice voćne smjese, dodajte razlomljene ili smrvljene piškote, stavite 1-2 žlice šlaga i ponovno piškote. Ukrasite po želji i rashladite prije posluživanja.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti