5 pokreta koji će istopiti mast na trbuhu!

5 pokreta koji će istopiti mast na trbuhu!

5 pokreta koji će istopiti mast na trbuhu!
  • Objavljeno: Petak, 05.08.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Ravan, snažan i jak trbuh je puno više od lijepog izgleda. Mišići trbuha će vam omogućiti pravilno držanje. Stabiliziraju zdjelicu i kralježnicu, i smanjuju rizik od nastanka bolova na području leđa, ramena i vrata.

Ovim treningom ćete ojačati sve mišiće trbuha i potaknut ćete sagorijevanje masti. Trening radite barem 3 puta tjedno. Svih 5 vježbi napravite bez pauze. Jednom kada dovršite krug vježbi, napravite pauzu od 2 minute i ponovite cijeli krug još 2 puta.

Vježba 1

Stanite na koljena. Ruke su direktno ispod ramena, a koljena ispod kukova. Zategnite mišiće trbuha i podignite trup tako da ste u položaju za sklekove. Cijelo vrijeme mišiće trbuha držite zategnutima. Leđa cijelo vrijeme trebaju biti potpuno ravna. Trbuh lagano podignite prema stropu i zategnite ga što više možete. Držite ovaj položaj barem 1 minutu.

Vježba 2

Sjednite na desni kuk i lijevi lakat stavite direktno ispod lijevog ramena. Koljena trebaju biti spojena i lagano savijena, a stopala ravno na podu, jedno na drugome. Podignite trup prema stropu tako da je tijelo u ravnini. Zategnite mišiće lijeve strane trupa i podignite kuk prema stropu tako da je u ravnini sa stopalima i ramenima. Zadržite ovaj položaj 3 sekunde, spustite se i napravite 10 ponavljanja.

Vježba 3

Legnite na leđa. Podignite noge i lagano savijte koljena. Ruke stavite uz tijelo tako da su dlanovi okrenuti prema podu. Zategnite mišiće trbuha, podignite kukove i zarotirajte ih u desnu stranu. Zadržite položaj 3 sekunde i vratite se u početni položaj. Noge cijelo vrijeme trebaju biti u zraku. Ponovite isto s drugom stranom. Nastavite izmjenjivati strane i napravite 10 ponavljanja sa svakom stranom.

Vježba 4

Uzmite bučicu od 2 do 3 kilograma. Stanite tako da su stopala u ravnini s kukovima i koljena lagano savijena. Zategnite mišiće trbuha. Ispružite ruke iznad desnog ramena i lagano zarotirajte trup. Zategnite mišiće čitavog trupa i spuštajte bučicu prema vanjskoj strani lijevog koljena. Zadržite ovaj položaj nekoliko sekundi i vratite se u početni položaj. Napravite 15 ponavljanja sa svakom stranom.

Vježba 5

Legnite na leđa tako da su noge podignute i koljena savijena pod pravim kutem. Ispružite ruke u stranu i dlanove okrenite prema stropu. Zategnite mišiće trbuha i spuštajte noge u desno. Ramena cijelo vrijeme trebaju biti na podu. Vratite noge u početni položaj i isto ponovite s drugom stranom. Nastavite izmjenjivati strane i napravite 10 ponavljanja sa svakom stranom.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije