Zapečeni čokoladni puding

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 455 g čokolade za kuhanje (70% kakaa)
- 50 ml instant kave
- 125 g maslaca
- 6 jaja
- 200 g šećera u prahu
- 100 g mljevenih badema
- 100 g brašna za kolače
Priprema
Rastopite 125g čokoalde s kavom, zatim stavite u male zdjelice i zamrznite. Uzmite posudu za led, napunite ju smjesom čokolade kako biste dobili 6 kockica i stavite u zamrzivač. Uzmite 6 vatrostalnih zdjelica, namastite ih i stavite u hladnjak.
Rastopite preostali dio čokolade s maslacom. U posebnoj zdjeli pomiješajte bjelanjke i šećer i dobro izmiksajte. Dodajte žutanjke u ohlađenu smjesu od čokolade i maslaca i zatim dodajte bademe i brašno. Polako dodajte u smjesu bjelanjaka.
Zagrijte pećnicu na 190°C. Zdjelice izvadite iz hladnjaka i prekrijte dno smjesom čokolade i badema. U svaku zdjelicu dodajte 1 kocku zaleđene čokolade, a zatim ih prekrijte preostalom smjesom. Svaka kocka treba biti u potpunosti prekrivena. Pecite 18 do 20 minuta, zatim oprezno izvadite iz zdjelica i poslužite.

Vezani recepti
-
-
DesertiBajadera15 min12345
-
DesertiSrneći hrbat1 h12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiKolač od banane, oraha i čokolade1:20h12345
Popularni recepti
-
DesertiSendvič sladoled10 min12345
-
Jela od mesaŠpageti od tikvica s piletinom25 min12345
-
VarivaJuneći gulaš s mahunama1:30h12345
-
Vegetarijanska prehranaMuffini od kvinoje za doručak40 min12345
-
DesertiDunavski valovi1:10h12345
-
Vegetarijanska prehranaPuding od kvinoje25 min12345