Zvjezdice s džemom od višanja

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 3/4 šalice maslaca
- 1 šalica šećera u prahu
- 3 žutanjka
- 1 ¼ šalice brašna za kolače
- 1/4 žličice naribanog muškatnog oraščića
- 1/4 žličice naribanog kardamoma
- 1.5 šalica pistacija
- džem od višnje
Priprema
U veliku zdjelu pomiješajte maslac i šećer u prahu. Miksajte dok smjesa ne postane kompaktna. Dodajte žutanjke i dobro promiješajte.
Pistacije usitnite i na tavi bez ulja pržite dok ne poprime zlatno žutu boju. U drugu zdjelu pomiješajte brašno, muškatni oraščić i kardamom. Postepeno dodavajte u smjesu s maslacem, dodajte pistacije, dobro primiješajte, pokrijte i ostavite da odstoji 1 sat.
Zagrijte pećnicu na 160°C. Namastite lim za pečenje.
Radnu površinu pobrašnite i razvaljajte tijesto do debljine od 1cm. Pomoću zvjezdastog kalupa oblikujte tijesto. Jednu polovicu tijesta izdubite u sredini pomoću žličice ili malog okruglog kalupa. Stavite tijesto u pećnicu i pecite 12 do 14 minuta. Izvadite i pustite da se u potpunosti ohladi.
Zvjezdice koje nisu izdubljene premažite džemom od višanja, a na njih stavite zvjezdice koje su izdubljene. Vratite kolače na lim za pečenje, pecite ih još 2 minuta, izvadite i pustite da se ohladi, a potom poslužite.

Vezani recepti
-
-
DesertiTorta od mrkve i sira50 min12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiKolač s malinama i zobenim pahuljicama1 h12345
-
DesertiKlasične oblatne prema bakinom receptu30 min12345
Popularni recepti
-
Kruh i pecivaBruschette s rajčicom i ricottom25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDinstani poriluk sa krumpirom30 min12345
-
Prilozi
-
Kruh i pecivaČokoladni kruh s bananom i jagodama1:20h12345
-
Vegetarijanska prehranaTijesto za pizzu od batata (bez glutena)45 min12345
-
Jela od mesaVarivo od graška s junetinom i krumpirom1:30h12345