Punjeni patlidžani (Ultimativna New York dijeta)
Savršeno kao prilog ili kao glavno jelo.
Vrijeme pripreme: 1:45h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 86 kcal / 359,82 kJ
Sastojci
- 1 srednji patlidžan
- ½ šalice sjeckanog luka
- ½ šalice sjeckanog koromača
- ¼ šalice nasjeckanog celera
- 1 češanj češnjaka, sjeckan
- 1 / 2 šalice narezane pečene crvene paprike
- 4 konzervirana pelata
- ½ šalice soka od pelata
- ½ šalice vode
- 1 žlica grubo nasjeckanog svježeg peršina
- 4 lista svježeg bosiljka
- 2 žličice kapara
Nutritivne vrijednosti
86 kalorija
3 g proteina
20 g ugljikohidrata
1 g masti
0 g zasićenih masti
5 g vlakana
10 g šećera
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C. Zamotajte u foliju patlidžan, i pecite 50 do 60 minuta, dok ne omekša. Izrežite patlidžan na pola, te izdubite sredinu. Stavite na stranu.
Zagrijete malo ulja na tavi i dodajte luk. Pržite 3 do 4 minute, dok ne omekša. Dodajte komorač, celer i češnjak. Pržite 3 minute. Dodajte unutrašnjost patlidžana, prženu crvenu papriku i sok, vodu, peršin i bosiljak. Kuhajte 15 do 20 minuta, dok se tekućina ne apsorbira i povrće ne omekša.
Uklonite lišće bosiljka i dodajte kapare. Napunite polovice patlidžana i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Dijete
-
Dijete
-
DijeteLosos na žaru (Supermarket dijeta)20 min12345
-
Dijete
-
DijetePatlidžan u umaku (Fat smash dijeta)50 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti