Grčka tjestenina (Biggest loser dijeta jednostavnih zamjena)
Tjestenina s povrćem i fetom.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 170 grama tjestenine od cjelovitog zrna
- 2 čajne žličice maslinovog ulja
- 1 srednji luk
- 1 žlica nasjeckanog češnjaka
- 700 g prženih rajčica
- 1 nasjeckana crvena paprika
- 200 grama zamrznutih srca artičoka
- ¼ šalice niskomasnog feta sira
- 8 nasjeckanih crnih maslina
- limunova korica od 1 limuna
- svježi peršin ili origano
Priprema
Pripremite tjesteninu al dente prema uputama na pakiranju. Ocijedite i stavite sa strane.
U velikoj tavi, zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i pecite 5 minuta, ili dok ne postane mekan. Dodajte češnjak i lagano kuhajte još 1 minutu, ali nemojte dopustiti da češnjak zagori. Dodajte papriku i kuhajte dok ne omekša. Dodajte rajčice i kuhajte još 4 minute. Dodajte artičoke i kuhajte još jednu minutu ili dok se ne zagriju.
Stavite umak u veliku zdjelu i dodajte tjesteninu. Lagano promiješajte i pospite sirom, maslinama i koricom limuna. Stavite na tanjure i pospite peršinom ili origanom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Dijete
-
Dijete
-
DijeteLosos na žaru (Supermarket dijeta)20 min12345
-
DijetePunjeni patlidžani (Ultimativna New York dijeta)1:45h12345
-
DijeteBroccoli Parmigiano (Atkinsonova dijeta)15 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti