Patlidžan u umaku (Fat smash dijeta)

Patlidžan u umaku (Fat smash dijeta)

Patlidžan u umaku (Fat smash dijeta)
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 8.934
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Patlidžan kakav još niste probali!
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 patlidžan
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 / 2 žličice kumina
  • 1 / 2 šalice narezanog luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žličica đumbira u prahu
  • 1-1/2 žličice curry praha
  • 1 svježa rajčica
  • 1 / 4 šalice niskomasnog jogurta
  • 1 žlica nasjeckane jalapeno paprike
  • 1 / 2 žličice sol
  • 1 žličica peršina

Priprema

Izrežite rajčicu na kockice. Pomiješajte češnjak i đumbir. Prethodno zagrijte pećnicu na 230°C. Stavite patlidžan na lim za pečenje i pecite 20 do 30 minuta u zagrijanoj pećnici, dok ne omekša. Ohladite ga, ogulite i nasjeckajte.

Zagrijte ulje na tavi i prepržite kumin i luk. Kuhajte i miješajte dok luk ne omekša. Dodajte smjesu đumbira i češnjaka, curry prah i rajčicu. Pirjajte oko 1 minutu. Umiješajte jogurt.

Dodajte patlidžan i jalapeno papriku, i malo soli. Pokrijte i kuhajte 10 minuta na visokoj temperaturi. Uklonite poklopac, smanjite toplinu i nastavite kuhati oko 5 minuta. Ukrasite s peršinom.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti