Zapečena tjestenina s bundevom i špinatom (Bob Greene dijeta)

Zapečena tjestenina s bundevom i špinatom (Bob Greene dijeta)

Zapečena tjestenina s bundevom i špinatom (Bob Greene dijeta)
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 6.999
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Iznenadit ćete se kako je ovaj način pripreme tjestenine ukusan!
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 382 kcal / 1.598,29 kJ

Sastojci

  • 1 1 / 3 šalice nemasnog ricotta sira
  • 4 šalice sirovog špinata
  • 1 / 2 šalice naribanog parmezana
  • 1 / 2 šalice mljevenog luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 220g tjestenine od cjelovitih žitarica
  • 2 šalice konzervirane bundeve
  • 1 / 8 žličice muškatnog oraščića
  • 1 / 4 žličice soli
  • malo papra

Nutritivne vrijednosti

kalorije: 382
proteini: 26g
ugljikohidrati: 60g
dijetalna vlakna: 13g
ukupno masti: 6g
zasićene masnoće: 2g
kolesterol: 18mg
kalcij: 467mg
natrij: 474mg

 

Priprema

Prethodno zagrijati pećnicu na 190°C. Prokuhati vodu, dodati tjesteninu i kuhati 10 minuta.

Dok se tjestenina kuha pomiješati ricotta sir, špinat, luk, češnjak, bundevu, muškatni oraščić, sol i papar. Dodajte ocijeđenu tjesteninu s smjesu.

Staviti tjesteninu u malo nauljenu posudu. Na vrhu posuti parmezan. Pecite 20 minuta.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti