Arroz con pollo
Portugalski recept za ukusnu piletinu.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 žličice maslinovog ulja
- 1 grubo sjeckani luk
- 1 sjeckani češanj češnjaka
- 600g pilećih fileta
- 1 žličica mljevenog kima
- 1 žličica mljevene slatke paprike
- 1 / 2 žličice šafrana
- 150g riže
- 1 konzerva pelata
- 250ml pilećeg temeljca
- 1 / 4 šalice grubo nasjeckanog svježeg peršina
Priprema
Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednjoj toplini. Dodajte luk i češnjak i pržite 3 do 4 minute ili dok luk ne omekša. Dodajte piletinu i pržite 3 do 4 minute. Dodajte kumin, papriku i šafran i kuhajte 1 minutu. Dodajte rižu, rajčicu i pileći temeljac i prokuhajte. Smanjite toplinu i kuhajte poklopljeno 15 minuta ili dok piletina i riža ne omekšaju.
Dodajte peršin i kuhajte 2 do 3 minute. Poslužite odmah.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPržena piletina s brokulom i smeđom riža30 min12345
-
Jela od mesaKremasta riža s kokosom, piletinom i đumbirom40 min12345
-
Jela od mesaRižoto s piletinom i tikvicom45 min12345
-
Jela od mesaZapečena riža s brokulom i piletinom1 h12345
-
Jela od mesaZapečena riža s ružmarinom i piletinom1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti