Pohane hrenovke u tijestu - corn dog

Pohane hrenovke u tijestu - corn dog

Pohane hrenovke u tijestu - corn dog
  • Objavljeno: Petak, 13.06.2025.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Corn dog - savršena kombinacija sočne hrenovke i hrskavog kukuruznog tijesta, idealna za brzi obrok!
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Corn dog je popularno jelo američke kuhinje koje se sastoji od hrenovke nabodene na štapić, umočene u tijesto na bazi kukuruznog brašna i pržene u dubokom ulju. Prvi corn dogovi su se pojavili u Teksasu 1930-ih zahvaljujući njemačkim imigrantima. Danas su neizostavan dio uličnih festivala i roštilja diljem svijeta.

Sastojci

  • 12 hrenovki

  • 240 g kukuruznog brašna

  • 150 g pšeničnog brašna

  • 1 žlica praška za pecivo

  • 1 žličica soli

  • 50 g šećera

  • 1 jaje

  • 420 ml mlijeka

  • Ulje za prženje

  • Drveni štapići za ražnjiće

Nutritivne vrijednosti

Nutritivne vrijednosti odnose se na 1 porciju (približno 150 g):

  • Energija: 350 kcal

  • Proteini: 12 g

  • Masti: 20 g

  • Ugljikohidrati: 30 g

  • Vlakna: 2 g

  • Prirodni šećeri: 5 g


Priprema:

  1. Uklonite višak vlage s hrenovki papirnatim ručnikom i nabodite ih na drvene štapiće.

  2. U velikoj zdjeli pomiješajte kukuruzno i pšenično brašno, šećer, prašak za pecivo i sol.

  3. U drugoj zdjeli umutite jaje i mlijeko.

  4. Mokre sastojke ulijte u suhe i dobro promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

  5. Smjesu ulijte u visoku čašu ili posudu.

  6. Zagrijte ulje u dubljem loncu ili tavi.

  7. Umočite hrenovke u tijesto, pazeći da budu potpuno prekrivene.

  8. Pržite u vrućem ulju 2-3 minute, dok ne postanu zlatno-smeđe.

  9. Izvadite corn dog na papirnati ubrus da se ocijedi višak masnoće.

Prijedlog za serviranje:

Poslužite tople corn dogove uz omiljene umake poput senfa i kečapa.

Dodatni savjeti:

  • Za bolju teksturu, možete hrenovke prije umakanja u tijesto uvaljati u brašno.

  • Začinite smjesu s malo čilija ili crvene paprike za dodatnu aromu.

  • Tijesto treba biti gustoće kreme kako bi se bolje držalo na hrenovkama

Vezani sadržaj:

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti