Gulaš od svinjetine
Gulaš od svinjetine uvijek je odlična ideja kada poželite pojesti nešto na žlicu, a istovremeno zasitno.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 1:35h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500 g svinjske lopatice
- 400 g pasirane rajčice
- 200 ml bijelog vina
- Režanj češnjaka
- 2 srednje mrkve
- 3 luka
- žlica mljevene slatke paprike
- žlica Vegete
- sol
- papar
- lovorov list
- ulje ili domaća svinjska mast
- po želji krumpir, njoke ili tjestenina
Gulaš od svinjetine
Priprema:
- Meso očistite od žilica i narežite na kockice, luk nasjeckajte, a mrkvu ogulite i sitno naribajte.
- U dubljem loncu zagrijte malo ulja ili svinjske masti na srednjoj vatri. Dodajte luk, protisnuti češnjak i mrkvu, te popržite dok luk omekša.
- U lonac dodajte meso, te pržite oko 5 minuta dok ne posvijetli.
- Zatim ulijte vino i kuhajte uz stalno miješanje.
- Kad vino ispari dodajte pasiranu rajčicu, lovorov list, začinite mljevenom paprikom, soli i paprom, te poklopljeno pirjajte oko sat i pol uz povremeno dodavanje vode.
- Ako je prerijetko razmutite žlicu brašna s malo vode te dodajte u gulaš. Kuhajte još par minuta uz neprestano miješanje do željene gustoće.
- Pred kraj kuhanja po želji dodajte kuhanu tjesteninu, njoke ili krumpir.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti