Gulaš od svinjetine

Gulaš od svinjetine

Gulaš od svinjetine
  • Objavljeno: Četvrtak, 05.11.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Gulaš od svinjetine uvijek je odlična ideja kada poželite pojesti nešto na žlicu, a istovremeno zasitno.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 1:35h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 500 g svinjske lopatice 
  • 400 g pasirane rajčice 
  • 200 ml bijelog vina 
  • Režanj češnjaka 
  • 2 srednje mrkve 
  • 3 luka 
  • žlica mljevene slatke paprike 
  • žlica Vegete 
  • sol 
  • papar 
  • lovorov list 
  • ulje ili domaća svinjska mast 
  • po želji krumpir, njoke ili tjestenina

Gulaš od svinjetine

Priprema:

  1. Meso očistite od žilica i narežite na kockice, luk nasjeckajte, a mrkvu ogulite i sitno naribajte.
  2. U dubljem loncu zagrijte malo ulja ili svinjske masti na srednjoj vatri. Dodajte luk, protisnuti češnjak i mrkvu, te popržite dok luk omekša.
  3. U lonac dodajte meso, te pržite oko 5 minuta dok ne posvijetli.
  4. Zatim ulijte vino i kuhajte uz stalno miješanje.
  5. Kad vino ispari dodajte pasiranu rajčicu, lovorov list, začinite mljevenom paprikom, soli i paprom, te poklopljeno pirjajte oko sat i pol uz povremeno dodavanje vode.
  6. Ako je prerijetko razmutite žlicu brašna s malo vode te dodajte u gulaš. Kuhajte još par minuta uz neprestano miješanje do željene gustoće.
  7. Pred kraj kuhanja po želji dodajte kuhanu tjesteninu, njoke ili krumpir.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti