Kelj s piletinom i ružmarinom
Ukusno i hranjivo varivo gotovo već za pola sata!
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500g nasjeckane piletine
- 1 nasjeckana glavica kelja
- 1l vode
- 1 žličica ružmarina
- 2 nasjeckana krumpira
- sol
- papar
Priprema
Zagrijte ulje u loncu. Dodajte luk i dinstajte ga oko 3 minute. Dodajte krumpir i dinstajte oko 5 minuta. Dodajte vodu i piletinu. Poklopite i kuhajte oko 20 minuta. Dodajte tikvice, posolite i popaprite po želji, dodajte ružmarin i kuhajte još 10 minuta.
Kelj je samo neki od primjera zelenog lisnatog povrća koje pomaže u održavanju kognitivnih funkcija. Osobe koje svakodnevno jedu zeleno lisnato povrće imaju jednako dobre kognitivne sposobnosti kao 11 godina mlađe osobe. Priprema zelenog lisnatog povrća nije komplicirana i treba ga što kraće termički obrađivati jer se termičkom obradom gube njegova nutritivna svojstva.
Isprobajte i ovo:
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina s tjesteninom i povrćem20 min12345
-
Jela od mesaVarivo od govedine, kelja i biljnih začina1:15h12345
-
Jela od mesaVarivo od piletine i tikvica30 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaPaprike punjene piletinom i feta sirom50 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti