Klasične ćufte

Klasične ćufte

Klasične ćufte
  • Objavljeno: Petak, 05.06.2020.
  • Broj pregleda: 1.413
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Slasne mesne okruglice u umaku od rajčice.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Za ćufte:

  • 500 gr miješanog mljevenog mesa
  • 100 gr riže
  • 1 srednji crveni luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 jaje
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 1 ½ žličica slatke mljevene paprike
  • 100 ml vode
  • sol
  • papar
  • žličica sjeckanog peršina
  • 2 žlice ulja

Za umak:

  • 500 ml pasirane rajčice
  • 2 žlice ulja
  • 2 žlice brašna
  • 1 l vode
  • sol
  • papar
  • ½ žličice šećera (po želji)
  • žličica sušenog bosiljka

Priprema

  1. U tavi na malo ulja propirjajte sitno nasjeckani luk i češnjak.
  2. Kad luk zastakli dodajte rižu i miješajte oko 2 minute. Maknite s vatre.
  3. U zdjelu stavite mljeveno meso, dodajte rižu, krušne mrvice, razmućeno jaje, sol, papar, peršin i vodu. Smjesu dobro promiješajte rukama i ostavite da odstoji oko pola sata u frižideru. Smjesu zatim oblikujte u kuglice jednake veličine i stavite na veći tanjur.
  4. Da biste pripremili umak u loncu zagrijte ulje, dodajte brašno i miješajte 1 minutu. Zatim polako ulijevajte vodu te dodajte pasiranu rajčicu, bosiljak, sol, papar i šećer ako ga koristite. Dobro promiješajte i kuhajte na srednje jakoj vatri 10 do 12 minuta, odnosno dok umak ne proključa.
  5. U umak jednu po jednu ćuftu, smanjite temperaturu kuhajte na laganoj vatri 30 minuta. Ako je umak previše gust, slobodno usred kuhanja dodajte još 1 dl vode.
  6. Poslužite uz pire krumpir.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Ojačajte imunitet i spriječite prehladu i gripu!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti